KEHITYSTÄ(KÖ)?

 

Elämme täällä kotimaassa monenlaisen uudistuksen aikaa, ja meille kansalaisille perustellaan, että kaikki on meidän hyväksi ja parhaaksi. Esimerkiksi vaikkapa SOTE-uudistus. Nykyisinhän kunnat järjestävät julkiset sosiaali -ja terveyspalvelut. Kaikki tämä tuotetaan verovaroilla, ja pitäisi saada aikaiseksi mahdollisimman edullisesti. Tulevaisuudessahan kaikki kilpailutetaan ja valitaan usein halvin vaihtoehto, mikä kuitenkin voi tulla todella kalliiksi. On vanha sanonta, että kahta hyvää ei ole, siis halpaa ja hyvää.

 

Suomihan on todella kovan verotuksen maa, ja varsinkin kunnallisella ja valtiollisella  puolella julkisiin palveluihin tuppaa tulemaan ehkä liikaakin erilaisia johtajia ja konsultteja. Julkinen sektori on todella raskas hallinnollisesti ja tämän valossa voisi olettaa, että yksityistäminen olisi todellakin hyvä asia. Täytyy vain muistaa, että yksikään firma, joka tuottaa mahdollisimman paljon voittoa, mikä on liiketoiminnan peruste.

 

Työllisyys on vuosien myötä mennyt alaspäin kuin lehmän häntä ja uskon, että työttömien syyllistäminen ei auta asioita eteenpäin, vaan pitäisi löytää oikeita työpaikkoja, mistä maksetaan sopimusten mukainen palkka. Taitaa vaan olla tarkoituksena luoda halpatyömarkkinat, jolloin työntekijällä pitäisi olla kaksi tai kolme työpaikkaa ja pärjäisi huonosti sittenkin.

 

Muistan hyvin, kun olin nuorena työmarkkinoille tulossa ja työpaikkoja oli vaikka kuinka paljon mistä valita. Paljon vaikuttaa sekin, että raskaasta teollisuudesta on havinnyt todella paljon työpaikkoja pois ja tehtaita siirretty halvan työvoiman maihin.

 

Toivotaan kuitenkin, että kaikki kääntyy parempaan päin.

 

 
Tane Nyholm
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.