TIENHOITOA

 

Ajelin varsin paljon vuosikausia tuonne itänaapuriin ja kyllähän oli ilo tulla

takaisin kotimaan teille. Oli sileä asfalttipinta ja ei reikiä juurikaan missään.

Toisella puolella sai väistellä kuoppia ja pelätä, että penkka pettää alta.

Varsinkin linja-autolla oli paljon ongelmia, ja aina todellakin odotti kotimaan hyviä teitä.

 


Nyt on toisella puolella hyvät tiet ajella, vaikka karjalan kannaksen soratiet ovatkin vielä huonoja, mutta vaikkapa Viipuri – Pietari väli on todella hyväkuntoinen, kuin myös

Pietari – Moskova väli.

Entäs sitten Suomessa nyt, kuoppaa kuopan perään, asfaltti halkeillut ja isoilla

reillä, ja kukaan ei korjaa. Tuntuu ihmeellisestä, koska autoilijoilta peritään veroja todella paljon eri muodoissa. Ehkäpä verot menevät muualle ja ajatellaan, että kyllä autoilijat vieläkin maksavat paljon veroja hymyssä suin.

 


Minulla kävi mielessä, että eikö voitaisi palata ajassa takaisinpäin ja palkata tieukkoja kuten oli ennen vanhaan joka paikassa huolehtimassa tien kunnosta.

 


Otettaisiin pieni avolava pakettiauto ja siihen pari henkilöä vastaamaan määrätystä tieosuudesta. Heillä olisi mukana paikkausainetta ja muita tarpeellisia työkaluja.

Työhön kuuluisi myöskin puskien siistiminen, kuin roskien poisto.

 


Näitä yksiköitä ympäri suomen, niin olisi myös vaikutusta työllisyyteen ja pysyisi tiet kunnossa paremmin. Näin olisi oiva tilaisuus työllistää vaikkapa maahanmuuttajia.

 


Uskon, että toiminta olisi kannattavaa ja kansantaloudelle hyväksi, kuin myös vakuutusyhtiöt tykkäsivät, ettei tarvitse maksella särkyneitä autoja.

 

 

 

Tane Nyholm

Copyright (c)2017, All Rights Reserved.