Huhtasuon Koulukeskuksen ruokalassa YLIJÄÄMÄRUOKAA  12.30 alk.

Kouluruokalista  Suur- Jyväskylän- lehdessä.

Ruokailupaikka havaittavissa  värikkäistä tuoleista.

Syötyäsi....  Mukaan voit ostaa omaan rasiaan... 1,50 € / 

Maksuna  vain käteinen!

Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 21.1.-6.2.2020 

 

 

Elokuussa 2020 koulun aloittavat kaikki vuonna 2013 tai sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiään. Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle aloittavia on noin 1550 lasta.  

 

Ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 21.1. - 6.2.2020 sähköisellä lomakkeella Wilma-järjestelmässä. Kouluun ilmoittautuvan lapsen huoltajat saavat viikkojen 3-4 aikana koteihin kirjeen, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumisen käytänteistä. Jyväskylän kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun ilmoittaudutaan samalla lomakkeella.  

 

Huoltajat saavat tiedon oppilaaksiottopäätöksestä Wilma-viestinä tai kirjeitse kotiin 1.4.2020 jälkeen. Yksityiset koulut ilmoittavat oppilaaksiotosta omien käytänteidensä mukaisesti. Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin ilmoittaudutaan ajalla 2.-16.4.2020, kun on tiedossa, missä koulussa lapsi elokuussa lukuvuoden 2020-2021 aloittaa. 

 

A1-kieli valitaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä 

 

Tulevat eppuluokkalaiset valitsevat ensimmäisen vieraan kielen, A1-kielen, kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Jyväskylän perusopetuksen kouluissa voi A1-kieleksi valita englannin, ranskan, saksan tai venäjän kielen. Kuokkala svenska skolassa A1-oppimääränä opiskellaan modersmålsinriktad finskaa (äidinkielenomainen suomi). Kortepohjan englanninkielisessä perusopetuksessa A1-oppimääränä on englanti.  

 

Saksan, ranskan, tai venäjän kielen ryhmän perustamiseksi tarvitaan vähintään 12 oppilaan ryhmä/koulu. Mikäli 12 oppilaan minimiryhmäkoko ei täyty edellä mainituissa kielissä, alkaa kaikilla oppilailla A1-kielenä englanti. Englannin kielen opetus taataan joka tapauksessa. 

 

Palveluohjaus ja ohjevideot apuna ilmoittautumisessa

 

Perusopetuksen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen koulunkäynnin järjestelyissä on kysyttävää. Palvelupuhelin 014 266 0180 palvelee arkipäivinä klo 8.30-15 ajalla 21.1.-6.2.2020.  

Jos huoltajien käytössä ei ole internet-yhteyttä, voi ilmoittautumisen tehdä perusopetuksen palveluohjauksessa, osoitteessa Väinönkatu 1, 4.krs. 6.2. mennessä. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella ylläolevasta puhelinnumerosta tai sähköpostitse perusopetus.palveluohjaus@jyvaskyla.fi.  

 

Palveluohjauksen työntekijät ovat opastamassa ensimmäiselle luokalle ilmoittautumista 28.1. klo 8.30-16.30 Huhtasuon päiväkodilla ja 29.1. klo 8.30-16.30 Kuokkalan yhtenäiskoululla (sisääntulo kirjaston ovesta). Huoltajilla tulee olla mukana pankkitunnukset ja henkilötodistus. 

 

Ohjevideot sähköisen ilmoittautumislomakkeen täyttämisestä ja Wilma-tunnusten luomisesta löytyvät 1. luokalle ilmoittautumisen nettisivuilta.  

 

Lisätietoja: 
palveluesimies Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670 
palvelupäällikkö Pia Bärlund, kieli- ja kulttuuriryhmien opetus, puh. 014 266 4889

 
Kulttuuriluotsit vinkkaavat ajankohtaisista kulttuurimenoista maanantaisin Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa

 

Kulttuuriluotsit ovat tavattavissa kevätkaudella maanantaisin klo 15-17 Jyväskylän pääkirjaston ala-aulassa (Vapaudenkatu 39-41) huhtikuun lopulle saakka, viimeinen tapaamiskerta on 20.4. Luotseilta voi kysellä menovinkkejä kaupungin ajankohtaisesta kulttuuritarjonnasta ja heiltä saa myös tärppejä kiinnostavista vierailukohteista Jyväskylän seudulla. Neuvontapisteeltä voi pyytää vaikkapa saman tien luotsia mukaan kirjastokävelylle, jos tuntuu, että pääkirjaston uudistettuihin tiloihin ja tarjontaan olisi mukava tutustua yhdessä kaverin kanssa tai varata oman ajan myöhemmin toteutettavalle kirjastokierrokselle.

 

Taide-elämykset soveltuvan mainiosti yhdessä koettaviksi. Kulttuuriluotsit ovat vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, joita voi pyytää seuraksi kulttuurikohteisiin ja taiteen pariin. Ympäristöluotsit ovat luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneita vapaaehtoisia ja he voivat lähteä kävelykaveriksi esimerkiksi lähiluontoon. Luotsitoiminnassa halutaan innostaa ihmisiä lähtemään liikkeelle toimimalla kaverina erilaisissa vierailukohteissa. Tarvittaessa luotsin voi pyytää hakemaan kotiovelta. Luotsit toimivat vertaisoppaina niin yksityisille ihmisille kuin ryhmille.

 

Lisätietoja ja luotsien tilaukset:

kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen, p. 050 338 1114, hannemari.laitinen(at)jyvaskyla.fi

 

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/luotsitoiminta

Kuntalaistilaisuus 27.1. klo 18.30 esityksestä lakkauttaa Saarenmaan koulu

Jyväskylän kaupunki järjestää maanantaina 27.1. klo 18.30 kuntalaistilaisuuden Saarenmaan koululla (Kokkomäentie 2, 40270 Palokka). Tilaisuuden aiheena on valmisteilla oleva esitys lakkauttaa Saarenmaan koulu syksystä 2020 alkaen.

 

Tilaisuudessa käydään läpi esityksen taustoja ja keskustellaan päätösesityksen vaikutuksista perusopetuksen järjestämiseen alueen lapsille. Paikalla ovat Jyväskylän kaupungin perusopetuksen, Tilapalvelun ja kaavoituksen edustajat. 

 

Esitystä Saarenmaan koulun lakkauttamisesta valmistellaan sivistyslautakunnan käsittelyyn 19.2.2020. Koska kyse on palveluverkkopäätöksestä, asia etenee lautakunnan käsittelyn jälkeen kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.Saarenmaan oppilaat ovat aloittaneet kevätlukukauden Savulahden päiväkotikoulussa

Saarenmaan koulun oppilaat siirtyivät Savulahden päiväkotikouluun 7.1.2020 alkaen. Päätöksen Saarenmaan toimintojen siirtämisestä Savulahden päiväkotikouluun kevätlukukaudeksi 2020 teki sivistyksen toimialajohtaja viime vuoden joulukuussa.

Pikaisen toimintojen siirron perusteena oli Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 25.11.2019. työsuojelutarkastuksen jälkeen antama kehotus ryhtyä toimenpiteisiin työntekijöiden terveydelle haitallisesta sisäilmastosta aiheutuvan altistumisen estämiseksi. Huolen asiasta olivat tuoneet aiemmin esiin työsuojelu sekä ympäristöterveystarkastaja.


Lakkauttamisesitys on jatkoa aiemmille päätöksille

Valmisteilla oleva Saarenmaan koulun lakkautusesitys syksystä 2020 alkaen perustuu aiempiin päätöksiin, työsuojelun ja ympäristöviranomaisten antamiin lausuntoihin sekä kaupunginvaltuuston 25.11.2019 hyväksymään talousarvioon, johon on kirjattu: ”Saarenmaan koulun kouluyksikön toiminta päättyy syksystä 2020 alkaen kaupunginvaltuuston 13.5.2019 hyväksymien perusopetuksen palveluverkon kehittämisen periaatteiden mukaisesti. Asia tuodaan sivistyslautakunnan kautta valtuuston päätettäväksi alkuvuonna 2020.”

Saarenmaan koulun lakkauttamista on käsitelty jo aiemmin Jyväskylän kaupungin toimielimissä vuosina 2018 ja 2019. Sivistyslautakunnalle koulun lakkauttamista esitettiin jo 25.4.2018. Tuolloin lautakunta päätti, että tilannetta arvioidaan uudestaan vuoden 2018 loppuun mennessä, kun Saarenmaan koulurakennuksen ja väestökehityksen osalta on saatu lisätietoa.

Seuraavan kerran koulun lakkauttaminen on ollut sivistyslautakunnan käsiteltävänä 18.12.2018. Tuolloin lautakunta päätti esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Saarenmaan koulu lakkautetaan 1.8.2019 alkaen. Kaupunginhallitus kuitenkin päätti 14.1.2019, että Saarenmaan koulun jatkosta päätetään, kun perusopetuksen palveluverkkoselvitys on hyväksytty kaupunginvaltuustossa keväällä 2019.

Perusopetuksen palveluverkkoprosessin kehittäminen ja palveluverkkosuunnitelma 2019 olivat sivistyslautakunnassa 26.3.2019 ja sen jälkeen kaupunginvaltuuston käsittelyssä 13.5.2019. Kaupunginvaltuusto päätti muun muassa, että perusopetuksen palveluverkkoa kehitetään palveluverkkosuunnitelmassa esitettyjen periaatteiden ja tavoitteiden mukaisesti sekä kaupunginvaltuuston 22.4.2014 hyväksymät pienten koulujen kriteerit kumottiin.


Verkkokysely avoinna 22.1. saakka


Kuntalaisille on avattu verkkokysely, johon on linkitetty asian aiemmat käsittelyvaiheet. Kyselyssä kysytään, onko asian valmisteluun liittyen vielä uusia näkökulmia, joita tulisi valmistelussa ottaa huomioon tai selvittää. Kyselyyn voi vastata 22.1.2020 saakka osoitteessa: https://bit.ly/2NmTSRT.

 

Kutsu ja kyselylinkki on lähetetty myös perusopetuksen Wilman ja varhaiskasvatuksen Muksunetin kautta Saarenmaan alueen lasten huoltajille.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, p. 014 266 4985, (asian valmistelu)
- suunnittelija Tanja Räty, p. 014 266 4241, (tilaisuuden järjestelyt)

Jyväskylän kaupunginteatterin syyskausi tarjoaa neljä ensi-iltaa

 

Syksyllä 2019 Jyväskylän kaupunginteatteri tarjoaa katsojilleen kaikkiaan neljä ensi-iltaa, joista kolme nähdään suurella näyttämöllä ja yksi pienellä näyttämöllä.  Kauden päätuotantona toteutetaan upea musikaaliklassikko Phantom – Pariisin oopperan kummitus, sen lisäksi suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa tuore brittikomedia Tämä on ryöstö! sekä koko perheen musiikillinen seikkailu Ella ja Paterock. Pienen näyttämön ensi-iltana nähdään Elämä on juhla -lauluilta.

 

Klassikkomusikaali Phantom – Pariisin oopperan kummitus starttaa suuren näyttämön syksyn

Syksyn ensi-illat aloittaa Arthur Kopitin ja Maury Yestonin musikaali Phantom – Pariisin oopperan kummitus. Maiju Sallaksen ohjaamassa teoksessa yhdistyy onnistuneella tavalla viihdyttävyys ja herkkyys.

– Sen musiikki on kuin karkkia, juoni on jännittävä ja henkilöt mielenkiintoisia ja vivahteikkaita, ohjaaja Maiju Sallas lupaa. Phantom on tarina siitä, kuinka musiikki voi yhdistää sielut ja siitä kuinka kiehtovaa ja vaarallista täydellisyyteen pyrkiminen ja musiikillinen kunnianhimo voi olla. Toisaalta se on tarina saavuttamattomasta rakkaudesta ja toisen täydellisestä hyväksymisestä. Jyväskylän kaupunginteatterin suurmusikaalin nimiroolissa vierailee Riku Pelo. Musikaalin ensi-ilta on 7.9.2019.

 

Syksyn komediana Tämä on ryöstö!

Komedian nälkää taltuttamaan suurelle näyttämölle saadaan ensi-iltaan 5.10. Snoopi Sirenin ohjaama tuore brittikomedia Tämä on ryöstö! Tämän poskettoman hauskan näytelmän tarina sijoittuu 1950-luvun lopulle vieden katsojan yllätyksellisten käänteiden ytimeen seuraamaan mittaamattoman arvokkaan timantin epäonnisia ryöstöpuuhia. – Luvassa on ennennäkemättömän akrobaattisia roolisuorituksia, rikollisen hauskoja tilanteita ja poikkeuksellisia näyttämöratkaisuja, ohjaaja Snoopi Siren hehkuttaa. Tämä on ryöstö! jatkaa käsikirjoittajatrio Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin menestysputkea, jonka aiempia tuotoksia ovat muun muassa Näytelmä joka menee pieleen sekä Peter Pan Goes Wrong. Komediahitti saa katsojan hyvälle tuulelle myös esityksessä kuultavien popmusiikin klassikoiden ansiosta. Esitys avaa yhteistyön Suomalaisen musiikkikampuksen kanssa.

 

Koko perheen musiikkiseikkailuna Timo Parvelan Ella ja Paterock

Rakastetun Timo Parvelan Ella-tarina riemastuttaa Jyväskylän kaupunginteatterissa 16.11. alkaen. Ella ja Paterockin on käsikirjoittanut Timo Parvelan kirjan pohjalta Katriina Honkanen. Hän vastaa myös näytelmän musiikista ja ohjaa sen teatterin suurelle näyttämölle. – Koko perheen musiikkiseikkailun tuoksinassa rakennetaan laivaa, suojellaan eläimiä ja opettajaa isännöitsijältä, etsitään kadonnutta rokkitähteä, opetellaan kertotaulua ja tanssiaskeleita sekä vieraillaan pankissa ja levy-yhtiössä, ohjaaja Katriina Honkanen luettelee.

 

Pienen näyttämön ensi-iltana Elämä on juhla -lauluilta 

Elämänmakuiset laulut täyttävät pienen näyttämön lokakuun 5. päivästä lähtien, kun Anssi Valtosen ohjaama Elämä on juhla -lauluilta saa ensi-iltansa. ­– Luvassa on lauluja niin supertähdille kuin seinäruusuille, ohjaaja Anssi Valtonen luonnehtii ja kertoo, että illan musiikillinen kokonaisuus muotoutuu työryhmän yhteistyönä. Solisteina kuullaan teatterin näyttelijöitä, joita säestää kapellimestari Jari Puhakka.

 

Luvassa myös vilkas vierailu-, yhteistyö- ja keikkasyksy

Omien syksyn ensi-iltojen lisäksi teatterin näyttämöillä nähdään myös kiinnostavia vierailuja, yhteistyöesityksiä ja keikkoja. Syyskuussa suurella näyttämöllä nähdään kolme vierailuesitystä; Miitta Sorvalin, Sanna Stellanin ja Pirjo Heikkilän tähdittämä Kaikki äitini, kaikki tyttäreni 7.9., Susanna Haaviston Varamummo-musikaali 21.9. sekä Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin stand-up –esitys Mars vs. Venus 28.9. Pienelle näyttämölle saadaan yhteistyössä Zero Gravity Companyn kanssa Liljat-nykysirkusesitys, jonka ensi-ilta on 12.9. Perheen pienimmille on tarjolla lokakuussa Pessi ja Illusia -esitys, sen toteuttaa Nukketeatteri Sytkyt. Loppuvuodesta pienen näyttämön perinteisenä yhteistyönä nähdään Jyväskylän tanssiopiston Pähkinänsärkijä-tanssisatu. Syksyn keikkaohjelmisto tulee olemaan myös tapansa mukaan hyvin monipuolinen. Lisätietoa syksyn ohjelmistosta löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri.  

Syksyn ohjelmisto tulee myyntiin teatterin lippumyymälään ja www.lippu.fi -verkkokauppaan keskiviikkona 20.3. ja sitä täydennetään vielä uusilla vierailuilla ja sunnuntaikeikoilla lähiaikoina.

 

Lisätietoja:

teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen p. 050 311 8705
viestintä- ja tuotantokoordinaattori Outi Kasanen p. 050 340 7293

Jyväskylän uimahalleissa rikottiin kävijäennätyksiä vuonna 2019

 

Jyväskylän uimahalleissa vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa sekä Vaajakosken Wellamossa oli vuonna 2019 enemmän kävijöitä kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden kävijätavoitteet rikottiin yli 30 000 kävijällä ja kasvua edellisvuoteen nähden tuli huimat 45 565 käyttökertaa. Tämä tarkoittaa kävijämäärissä noin 9 % kasvua edellisvuoteen verrattuna. Kuukausittaisia kävijäennätyksiä murskattiin lähes jokaisena kuukautena ja lisäksi kahtena kuukautena AaltoAlvarissa rikottiin 50 000 käyntikerran raja.

 

Kävijämäärien nousuun vaikuttivat erityisesti onnistuneet myyntikampanjat ja kohdennettu tiedottaminen eri asiakasryhmille. Ensimmäistä kertaa uimahallipalvelut olivat kuntalaisten käytössä koko kesäkauden läpi, kun huolloista johtuvat sulkuajat järjestettiin vuorotellen uimahalleissa. Kesäaikaan toteutettu kokeilu uimahallien vuosihuoltojen porrastamisesta oli kannattava kokeilu, joka osaltaan myös vaikutti uimahallien hyvään tulokseen.   

 

Vesiliikuntakeskus AaltoAlvari suositumpi kuin koskaan

 

AaltoAlvarin altaat olivat koko vuoden tehokkaassa käytössä. Suurin prosentuaalinen kasvu kävijämäärissä oli uimaseuroilla, kun uimaseurakävijöiden määrä kasvoi 26 % edellisvuoteen nähden. Myös eläkeläisasiakkaita oli selvästi enemmän kuin vuonna 2018 (kasvua 12 prosenttia), mitä selittää osaltaan suosittu Seniorikortti ja sen lisääntynyt käyttö. Aikuis- ja opiskelijakävijöiden määrä kasvoi reilulla 8 prosentilla, kun lapsikävijöiden määrä laski ainoana reilun prosentin verran.

 

AaltoAlvarin kävijät (prosenteissa) vuonna 2019 asiakassegmenteittäin:

Eläkeläiset 29 %
Aikuiset 26 %
Lapset 20 %
Uimaseurat 16 %
Opiskelijat 9 %
 

Vuoden aikana kokeilimme rohkeasti uusia kesän aukioloaikoja sekä erilaisia sarja- ja kausituotteita eri asiakasryhmillemme, ja se selkeästi kannatti. Tämä antoi hyvää pohjaa kehittää palvelujamme myös jatkossa, toteaa suunnittelupäällikkö Anna-Leena Sahindal.
 

Uimahallit Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/uimahallit

 

Lisätietoa

Anna-Leena Sahindal, suunnittelupäällikkö, liikuntapäällikkö oto.
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

 

Minni Ukonsaari, uimahallien palveluesimies
p. 014 266 0783, minni.ukonsaari[a]jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnan kokous on keskiviikkona 22.1.2020 klo 16.30

 

Sivistyslautakunnan kokouksen aiheita ovat mm.

Perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 1.1. – 31.12.2020
Oikaisuvaatimus perusopetuksen liikunnan ja terveystiedon lehtorin viran (1543) täyttämisestä
 

Esityslista luettavissa netissä osoitteessa

http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=9295

Esityslista poistuu verkosta pöytäkirjan julkaisun jälkeen.

 

Kokouksen jälkeen päätöksistä julkaistaan tiedote Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.jyvaskyla.fi

Kokeillen kodin lajitteluastiat kuntoon!

Kotona pitäisi lajitella paperi, kartonki, biojäte, sekajäte, lasi, metalli, muovi… ja keittiössä on vain yksi roskis, apua! Kuulostaako tutulta? Lajiteltavia jätteitä on nykyään vaikka kuinka paljon, mutta keittiöiden jäteastiavarustelu on jäänyt pahasti kehityksessä jälkeen. Usein allaskaapista löytyy vain yksi tai korkeintaan kaksi roska-astiaa ja tämä aiheuttaa ongelmia lajitteluhaluiselle asukkaalle.

–Ihmiset haluaisivat usein lajitella jätteensä tarkemmin, mutta asianmukaisten jäteastioiden puute voi tehdä siitä hankalaa. Harva haluaa säilyttää monenlaisia jätepussukoita tiskipöydällä tai kaapeissa. Pahimmassa tapauksessa lajittelu voi puutteellisten astioiden vuoksi jäädä kokonaan tekemättä, kertoo Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry:n koordinaattori Paula Wilkman.

Asiaan onkin nyt tartuttu Jyväskylän kaupungin Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut –osahankkeen kautta. Tammi-helmikuun aikana JAPA ry toteuttaa pienimuotoisen lajitteluastiakokeilun yhteistyössä Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n kanssa. Kokeilun aikana testataan, miten keittiön lajitteluastioiden päivittäminen asianmukaisiksi sekä asukkaille annettava jäteneuvonta vaikuttavat jätteiden lajitteluun ja syntyvän sekajätteen määrään taloyhtiössä. Kokeilussa on mukana kolme JVA:n taloyhtiötä.

Kokeilu on osa Jyväskylän yliopiston gradutyötä, jonka puitteissa tehtävä sekajätetutkimus antaa konkreettisia tuloksia kokeilun vaikutuksista. -Oikealla lajittelulla sekajätteeseen ei päädy lajiteltavaa materiaalia, vaan se saadaan kiertoon ja uudelleen käyttöön. Näin säästetään neitseellistä raaka-ainetta uusien tuotteiden valmistuksessa, sanoo gradun tekijä Anne Suuronen. Kokeilun tulokset valmistuvat kevään aikana.

Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut –osahankkeen toinen osa käynnistyi keväällä 2019 kokeiluideahaulla, johon tuli yhteensä 35 kokeiluideaa. Näistä valittiin 10 ideaa jatkokehittelyyn ja niiden pohjalta toteutetaan 5-6 kokeilua vuosien 2020-2021 aikana.

 

Lisätiedot:

Kokeilu:
koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman(at)jyvaskyla.fi  ja
tekninen isännöitsijä Sinikka Sahi, JVA Oy, sinikka.sahi(at)jva.fiSekajätetutkimus ja Circwaste - Jyväskylän käyttäjälähtöiset kokeilut –osahanke:
Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville, p. 014 266 1593, pirkko.melville(at) jyvaskyla.fi

Jäähalleissa kokeillaan uutta päivähinnoittelua Jyväskylässä

 

Jyväskylän kaupungin jäähallien päivävuorojen osalta kokeillaan kevään ajan edullisempaa päivähinnoittelumallia. Uusi päivähinnoittelu ei koske vakiovuoroja, vaan yksittäisiä vuorovarauksia. Hinnoittelu koskee kaikkia kaupungin jäähalleja, eli kilpajäähallia, harjoitusjäähallia sekä Tikkakosken jäähallia. Kokeilu on voimassa 1.1.–30.4.2020.

 

Päivähinnoittelun edellytykset: 

Arkipäivisin (ma–pe, pois lukien arkipyhät) klo 8:00–15:00 
Varauksen on päätyttävä klo 15:00 mennessä 
Varauksen voi tehdä aikaisintaan kuusi (6) päivää ennen vuoron alkamisajankohtaa 
Varaus laskutetaan, vaikka se peruttaisiin:  https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/seurapalvelut-ja-tilanvaraus/liikuntatilojen-varaukset 
Varauksen hinta on 75,00 € / tunti (varausaika sisältää jäänajon, 10 min.) 
Hinnoittelu voimassa 1.1.–30.4.2020 (tai jäähallien aukio-oloaikojen mukaan)
 

Jäähallit Jyväskylän kaupungin verkkosivuilla https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/liikuntapaikat/jaahallit-ja-luistelupaikat

 

Lisätietoja

 

Olosuhdepäällikkö Jouni Arnberg
p. 014 266 4319, jouni.arnberg[a]jyvaskyla.fi

 

Liikuntapalvelut varausyksikkö
p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi


Puunkaatoa Huhtasuolla nykyaikaisin menetelmin
Kuvat: Risto Kauppinen
Jyväskylän Länsiväylän katusaneeraus alkaa

 

Kukkumäessä sijaitsevalla Länsiväylällä alkaa katusaneeraus tällä viikolla. Urakassa toteutetaan kiertoliittymä Hoitajantien risteykseen sekä kaksi alikulkukäytävää Keskussairaalantien ja Savelankadun alitse. Hanke ajoitetaan kahdelle vuodelle siten, että alikulkusillat sekä työhön tarvittavat liikennejärjestelyt rakennetaan vuoden 2019 aikana ja Hoitajantien kiertoliittymä syksyyn 2020 mennessä.

 

Muutoksia kevyelle liikenteelle

 

Ensimmäiset muutokset liikennejärjestelyissä kohdistuvat kevyen liikenteen väyliin. Keskussairaalantien ja Länsiväylän risteyksestä toinen Länsiväylän suuntaan lähtevä kevyen liikenteen väylä suljetaan väliaikaisesti. Lisäksi osa risteyksen suojateistä joudutaan sulkemaan ja kevyt liikenne ohjataan kiertoreittiä pitkin. Sulkeminen johtuu alikulkukäytävien rakennustyömaasta. Alikulkukäytävien arvioitu valmistumisaika on marraskuun puoliväliin mennessä.

 

Linkki katusuunnitelmaan: https://www.jyvaskyla.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu/liikenne-ja-katusuunnittelu/nahtavilla-olevat-4

 

Lisätiedot: rakennuttaja Juha Vento, P. 014 266 5142, juha.vento[at]jyvaskyla.fi

Copyright (c)2017, All Rights Reserved.