Tiistai, Syyskuu 3, 2019, 08:17

Aamulenkillä, kun kävelin koiran kanssa olin huomanut, että koivussa lehdet pikku hiljaa kääntyivät keltaiseksi ja pihlajan marjat ovat muuttuneet täysin punaisiksi. Kesä menee ohi.

Mielestäni tämä kesä meni liian nopeasti, melkein silmänräpäyksessä.

Pajalla pikku hiljaa asiat menee eteenpäin. Tänä kesänä olemme oppineet uutta mm neulomalla ja virkkaamalla, valmistimme kutomalla kaitalinoja ja kokeilimme valmistaa käsillä hauskoja värikkäitä rannekoruja.

Kesän aikana me joskus vaihtoimme arkkipäivät ja lähdimme retkille tai matkoille.

Retkillä kävelemällä kävimme Huhtasuon laavulla, minun mielestäni se on ihana paikka! Laavulla me istuimme järven rannalla, otimme keksit mehun kanssa ja nautimme auringosta.

Ajoimme bussilla tutustumaan mielenkiintoisiin paikkoihin, kuten Varkkauden Mekaanisen musiikin museoon ja Jämsän Lelumuseoon.

Mollemat museot ovat todella mahtavat, mutta minun mielestäni paras niistä oli Mekaanisen musiikin museo. Siellä soitinkokoelma oli niin upea ja ainutlaatuinen. Museossa tutustuimme erilaisiin musiikkilaitteisiin, kuten soittorasiat, automaattipianot, viulut ja posetiiveihin, sekä muihin mekanisiin soittimiin. Monet niistä ovat todella vanhoja ja harvinaisia, mutta kuitenkin niillä vieläkin pystyy soittamaan musiikkia. Museossa oli mukava katsoa miten ja millä tavalla nämä harvinaiset soittimet ovat soitaneet ja myöskin oli ihana kuunnella vanhat laulut.

Toinen mielenkiintoinen paikka oli Lelumuseo Helminauha. Museo sijaitsee lähellä Jämsää. Matkalla katsoimme bussin ikkunasta ja nautimme kesän luonnosta ja maalaismaisemasta. Lelumuseo on hauska ja ihana. Kun näin niin paljon erilaisia nukkkeja ja leluja, niin minulle tuli tunne, että minusta taas tuli pikku tyttö. Luulen, että sama tunne tuli muille naisille ryhmästä, kun näin heidän ihailevat kasvot.

Museon kokoelmassa oli paljon erilaisia leluja, nukkeja, legoja , lautapelijä ja muut ihanat esineet. Siellä yhdessä huonessa isolla pöydälla oli upea maisemoitu toimiva junarata. Tämä koko maisema oli valmistettu käsityönä. Maisemaan oli rakennettu vanhat tyylikkäät talot, pihat, puita ja tiet. Pienet ihmiset ja pikku autot olivat ihan kuin oikeat. Eritäin upeaa työtä. Oli mukava kun seisoin pienen kaupungin edessä, ja katsoin miten kulki pikku juna.

Museossa myöskin oli roolivaatehuone, jossa laittettu erilaiset rooliasut ja peruukit. Siellä meillä oli todella hauska, kun kokeilimme laittaa päälle erilaisia peruukkeja. Naiset on aina naiset.

Vaikka aurinkoinen ja lämmin kesä meni ohi, mutta edessä kaunis suomalainen syksy ja toivon, että pajan väelle tullee viellä muita mielenkiintoisia matkoja.

Marina Nyholm

 


Hyvää syksyä kaikille Huhtasuolaisille!

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.