Keskiviikko, Maaliskuu 4, 2020, 09:19

Maailman terveysjärjestön eli WHO.n mukaan maaimassa joka vuonna havaittasiin uusi tauti.

Tänä vuonna ihmiskunta on huolissaan koronaviruksesta.

Koronavirus on ilmestynyt tammikuussa ja nyt levinnyt monessa maassa. Suurin syy viruksen nopeaan leviämiseen, että virus on uusi, ja sille ihmisillä vielä ei ole immuniteettia.

Lisäksi viruksen leviämiseen vaikuttavat paljon muita syitä. Nykyinen aika suurin osa maailmaan väestöstä asuu kaupungeissa. Ihmiset koko ajan kulkevat töihin, kauppoihin, kahviloihin, ja käyttävät kuljetusta. Metropolissa jossa asuu miljoonia ihmisiä on enemmän riskiä saada tautiä, ja taudit leviävät siellä niin nopeasti. Myöskin on matkustaminen voi levittää tautia .

Minun mielestäni mediaverkossa tarpeeksi kirjoitavat ja puhuvat nykyisestä tilanteesta ja sen takia omassa kolumnissa en halua pelotella lehden lukijoita ja levittää paniikkia uudesta taudista. Koronavirus ei tule olemaan maailmanloppu. Erilaiset taudit ovat aina kulkeneet ympäri maailmaa. Kaikki varmasti muistavat että vielä muutama vuosi sitten oli sikainfluenssa ja lintuinfulenssa, mutta maailma selvisi näistä taudeista. Uskon, että koronaviruksessa vastalääkkeet on tulossa.

Tässä kolumnissa haluan vain muistuttaa lehden lukijoille siitä, että yksinkertaisilla tavoilla jokainen ihminen voi estää riskin saada koronaviruksen taudin ja myöskin muita tautia.

Koronavirus leviää ihmisestä ihmiseen eli tartunnan saanut ihminen voi tartuu toiseen ihmiseen vaikkapa aivastaa ta yskän kautta.

Myöskin viruksen voi saada käsien kautta jos koskettaa viruksen tartunnan saaneen ihoa. Tutkijan ja lääkärien tietojen mukaan virus voi elää kosteilla pinnoilla joitain tunteja, mutta kuivilla se ei selviä pitkään.

Käsien pesu poistaa käsiin tarttuneet mikrobit ja sen takia kannattaa pestä kädet useammin. Käyttäkää saippuaa sekä alkoholia sisältäviä käsihuuhteita.


Toiseksi, jos tulee huono olo taytyy kiireellisesti ottaa yhteyttä lääkärin kanssa.

Koronaviruksen oireet ovat melkien samat kuin tavallisesta flunsassa -väsymys, kuumetta, yskää, hengenahdistusta, lihansärkyä.

 


Marina Nyholm

 


Toivon kaikille Huhtasuolaisille hyvää terveyttä!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.