Keskiviikko, Heinäkuu 1, 2020, 08:09

Kriisitilanne koronaviruksen takia on vaikuttanut merkittävästi ihmisten elämään. Meidän elämä on muuttunut sillä tavalla, että kriisin aikana monissa maissa ihmiset pysyvät kotona kuin vankilassa ja välttävät kontakteja, muiden ihmisten kanssa. Vielä muutamia kuukausia sitten ei kukaan on arvannut, että tällaista voi tapahtua maailmassa.

Koko ihmiskunnalle tuli iso muutos. Karanteenin takia monet työntekijät ovat lomautettu ja toiset tekevät etätyötä kotona. Myöskin lapsille oli vaikea karanteeni aikana. Etäopiskelussa täytyy pystyä keskittymään koulun tehtäviin ja myöskin olla oma-aloitteinen koulu tehtävissä. Myöskin hankalaa, että he pysyvät kotona koko päivän ja eivät voi viettää aikaa kavereiden kanssa.

Olin koko karanteenin aikana kotona. Paja oli suljettu ja me miehen kanssa pysyimme kotona kuten muutkin. Yritin vältää turhaa ihmisten tapaamista, vain kävin kaupassa pari kertaa viikossa. Muistan aina turvavälista, ja kaupassa käynnin jälkeen pesen kädet hyvin. Melkein joka päivä kävin lenkillä ja vältellin ulkoilessani ihmiskontakteja.

Kotona vietetty aika ei ole tylsä, koska on aina paljon tekemistä. Myöskin minulla on erilaisia harrastuksia. Miehin kanssa olemme lukeneet kirjoja, katsoimme erilaisia elokuvia ja sarjoja, sekä ulkoilimme koiran kanssa. Olen mielelläni aina piirtänyt piirustuksia ja nyt kirjoitin 50 sivuisen kirjan. Joskus olen tehnyt käsityötä ja kokeilen erilaisia uusia mallia. Melkein joka päivä otin yhteyttä sukulaisten ja kavereiden kanssa. Me soitimme toinen toisille ja vaidettiin uutisia.

Instagramissa minulla on myöskin yhteytä muiden ihmisten kanssa. Oli niin positivinen kokemus, että näinä erityisinä aikoina olimme kaikki yhdessä riippumatta missä maasa elämme. Me yritämme tukra toisiamme ja lähetimme viestiä ja kuvia. - #pysykotona, #staysafe!

Me kaikki asumme samalla planeetalla ja uskon, että solidaarisus, yhteinen tiede, yhteisön toiminta auttaa ihmiskunnan voittamaan vaikeat ajat

 

Marina Nyholm

Mukavaa kesää kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.