Tiistai, Marraskuu 3, 2020, 08:53

Melkein joka perheessa on kotona lemmikieläin. Esimerkiksi koirat ja kissat ovat vanhimmista, ja rakkaimmista lemmikkieläimistä. Kanit ovat niin ihanat ja hauskat kotieläimet ja myöskin pikku kultakalasta voi tulla ihmisille mukava kaveri.

 


Lemmikistä aina saat iloa ja hyvää mieltä. ja niin ihana tunne, kun otat lämpimän kerän syliin.

Kotielämistä kuin kissoista ja koirista on myöskin paljon hyötyä; koira esimerkiksi vartioi kotia, ja sen kanssa voi käydä metsästämässä, sekä harrastetoiminnassa. Maasedulla kissat metsästävät hiiriä, jotka voivat asua navetassa tai voi yhtäkkiä vilahtaa talon nurkissa. Mutta suurin piirtein lemmikkieläimet tuovat meidän elämään rakkauta ja iloa.

 


Täytyy muistaa, että me olemme aina vastussa niistä, kun tuomme niitä kotin. Eläimet kuin ihmisetkin vaativat oman hoidon, ja rakkautta.

 


Meidän perheessä Jessika asunut noin 9 vuotta. Se on suloinen kääpiömäyräkoira joka luonteeltaan on rauhallinen, hauska, iloinen ja ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Vaikka Jessikka on mukava, mutta joskus itsepäinen ja todella osaa mököttää, jos kieltää jotain siltä.

 


Pienen koiran hoitaminen meille ei ole vaikeaa. Mielellään leikimme koiran kanssa, käymme joka päivä lenkilleä Koiran hoitaminen ei vaikuttanut meidän arkkielämään, paitsi jos koira on sairastanut.

 


Sairas eläin on todella vaikea. Se itse ei osaa sanoa mistä tulee kivut, ja lemikki ehdottamasti tarvitsee lääkarin hoitoa. Se on todella kallis, joskus kalliimpi kuin sairaan ihmisten hoitaminen. Mutta ei kukaan pysty katsomaan, kun lemmiki kärsii kipua.

 


Esimerkiksi pari kuukautta sitten meidan koira on sairastui. Koiralle yhtäkiä tuli kova selkä kipu ja sen takajalat evät toimineet. Kiireesesti lähdimme elänklinikaan hakemaan apua. Sielä lääkäri on tutkinut koiran tilanteen ja koira pääsi pääsi röntgeniin. Sen jälkeen, kun lääkari on selvittänyt kivun syytä hän suosittteli koiran selkäleikkausta. Leikata täytyy mahdollisimman nopeasti, mutta sen voi tehdä vain Helsingin klinikassa. Jessika sai eläinlääkäriltä kipulääkettä, joka auttoi heti. Koira nukkui rauhallisesti ja me mietimme koiran leikausta. Soitimme toiseen klinikkaan ja sieltä lääkari antoi meille neuvoja, että Jessikan pitää olla omassa paikassa, ei mahdollisesti saa liikkua. Kivun hoitamiseen tulehdus ja kipuläkkeitä.

 


Kun koira selvisi yön yli, huomasimme, että sen takajalat toimii ja se pystyi pikku hiljaa kävelemään. Onneksi meille ei tarvitse lähteä Helsingin klinnikalle.

 


Koiran leikkauksen hinta on noin 1,500 euroa ja leikauksen jälkeen koira itse ei nouse jalalle, sie tarvitsee terapiaa, ja hierontaa.

 


Kaksi viikkoa olivat vaikeat meille kaikille, mutta lepääminen ja lääkkeet auttoivat koiran toipumisessa.

 


Nyt Jessika voi hyvin, ja toivomme että hän pysyy terveenä pitkä aikaa.

Haluan toistaa, että jos ennen kun otaa lemmikin kotia muistakaa , se voi tuoda kotiin iloa ja myöskin vaatii hoitoa, mutta joskus tuo myös surua.

 


Marina Nyholm

 

 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.