Keskiviikko, Toukokuu 9, 2018, 10:25

Keväällä kun lumi sulaa, tulee mieleen, että joka tiellä lumen kanssa sulaa myöskin asvaltti, koska tiellä melkein joka paikka on täynnä monttuja . Luulen, että monet autoilijat ovat huomanneet ihan saman asian.

Itse olen ajanut autolla melkein 8 vuotta, mutta pari vuotta sitten huomasin, että tiet Jyväskylässa ovat todella heikossa kunnossa.

Asun Palokassa ja sielläkin tiet reikiä täynnä, eikä mitään pieniä halkeamia, vaan isoja monttuja. Tiet ja liikkeneympyrät täytyisi korjata tai tehdä uudelleen ja nopeasti. Mottoritie Palokan suntaan on myöskin heikossa kunnossa ja se pitäisi saada parempaan kuntoon.

Lehdessä olen lukenut, että nykyisenä aikana Suomessa on joka kunnassa monet tiet jopa täysin kelvottamassa kunnossa, ja pikaisen korjauksen tarpeessa.

Ikävä juttu. Aina olen ajattelut ja ollut ylpeä siitä, että Suomen teiden kunto on parempi kuin monissa muissa maissa. Kun tulin Suomeen asuman näin joka kesä monilla tiellä isot asfalttikoneet korjaamassa tietä.

Tietysti on ymmärettävä, että Suomen ilmasto vaikuttaa tien kuntoon, mutta tulee kysymys miksi ennen maantiet oli paremmassa kunnosa ja paremmin hoidossa.

Suomessa melkein joka perheessä on auto tai kaksi ja omistajat maksavat autoverot ja kaikki muut autoiluun kohdistuvat verot, kuin ennenkin, mutta miksi tiet menevät koko ajan huonommaksi ja vieläkin kehnommaksi.

Viime syksyllä aloittivat korjata tie Palokan suuntaan Bilteman jälkeen Heinälammem risteyksessä. Työmaa on seissyt monta kuukautta ja koko talven olen ajanut töihin surkealla tiellä ja pelkäsin, että autoni voi särkyä. Joskus kyllästyttänyt niin paljon, että ajoin töihin moottoritien kautta. Vaikka pitempi matka, mutta säästin autoni. Ehkä siihen ei rakennetakkaan uutta risteystä, vaan uutta Iisakin kirkkoa, ja kuten tunnettua, se vie kauan aikaa.

Toivon, että ongelma tien hoidossa pikaisesti ratkaistu, koska jos teitä ei nyt pian korjata kunnolla, niin myöhemmin aina kalliimpi ja hankalampi korjata.

 


Marina Nyholm

 


Hyvää keväällä kaikille Huhtasuolaisille!!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.