Keskiviikko, Heinäkuu 11, 2018, 12:08

Vallittettavasti nuoruus ei kestä koko ikää, ja jonakin päivänä meistä kaikista tulee vanhoja ihmisiä. Tämä on elämän ja luonnon laki.

Jokainen ihminen kun miettii omasta iästään, varmasti toivoo, että siihen hänelle ei tule vaikeita sairauksia ja hän pystyy liikkumaan itse. Myöskin varmasti jokaine ihminen toivoo, että vanhana hän ei ole yksinäinen ja sukulaiset haluavat pitää häntä mukana omassa elämässään.

Äitini on 84 vuotias ja hän asuu yksin , koska isäni on kuollut on monta vuotta sitten. Kerosstalossa ei ole hissiä. Äidille vaikea päästä pois kotoa, koska joka kertaa täytyy mennä alas viisi kerrosta ja sitten ylös omalla jalalla.

Vaikka äitini yrittää vielä hoitaa asioita itse, hänen tukena on minun iso sisko, joka asuu samassa kaupungissa kuin ätikin. Melkein joka päivä sisko soittaa puhellimella äidille ja kun tarvitsee, niin heti hän tulee auttamaan.

Äidille on tärkeä asia, kuin muillekin vanhoille ihmisille, että hän ei ole yksinään kotona pitkää aikaa. Koko ikänsä äitini oli työssä ja hoitamassa perheen, ja kolme lasta. Nyt hän istuu kotona ja pikku hiljaa vaihtuu päivät.

Nykyisenä aikana äidillä valitettavasti ei ole paljon suhteita kavereiden kanssa. Hänen ikäkavereita on elossä niin vähän, koska monta on jo lähtenyt paremmaan paikkaan.
Vaikka minä asun äidistä kaukana, yritän soitaa hänelle usean kerran viikossa ja tukea häntä vaikka keskustelemalla. Tänä vuona lähden lomalla katsoman äitiä ja vietän aikaa hänen kanssaan yhdessä. Tiedän, että äiti kovasti odottaa minua.

Haluisin sanoa kaikille, ja varsinkin nuorille, että muistakaa, että meidän vanhemmat valitettavasti eivät olla meidän elämässä koko ikäämme. Täytyy muistaa ja arvostaa heitä, koska he kasvattivat meidät ja kokeneet omassa elämässään niin paljon. Täytyy auttaa vanhempia nyt, kuin he vielä ovat elossa ja muistaa tukea kun heidän elämään on tullut erilaisia sairauksia ja vaikeat vuodet.

Marina Nyholm


Hyvää kesää jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.