Tiistai, Syyskuu 4, 2018, 11:32

Kesä oli ihana ja uskomatoman lämmin. Ei kukan voi valittaa kylmyyttä tai sateita, kuin viimeiset pari kesää oli kylmiä.

Tänä vuonna oli oikein kunnon kuuma kesä ja ehkä näitä jatkuu tulevina vuosina.. Joka päivä olemme saaneet nauttia lämmöstä ja auringosta. Mukava pukea vain kevyet vaatteet päälle, kesäkengät ja antaa auringon ruskettaa ja säihkyä ihollani. Helle päivät ovat kutsuneet melkein kaikki viettämään aikaa ulkona järven tai joen rannalla, ja nauttia virkistävästä vedestä täysillä.

Lapset varmasti pääsevät vanhempien kanssa viettämään lomaa mökilla ja nauttimaan kesästä siellä. Myöskin omassa kaupungissani lapset pääsivät nauttimaan kesästä rannalla ottamassa aurinkoa ja uimassa lämpimissä vesissä.

Kesän aikana paja toimi ihan tavallisesti, mutta yritimme nauttia myöskin kesän tunnelmista. Järjestimme mukavia kesäretkiä välillä ja näin työkin on mukavampaa.

Kävimme Tuurissa bussilla shoppailemassa ja myöskin katsoman ja tutustumaan paikkaan. Monet pajan väestä olivat ensimmäisen kerran Tuurissa jonka he olivat nähneet TV ohjelmassa.

Aamunlla me lähdimme bussilla matkalle. Bussi toi meidät Tuurin alueelle, jossa on iso kauppahalli ja muita kauppoja. Ensiksi me lähtimme syömään hallin isoon ruokasaliin. Tarjolla oli monta eri lihavaihtoehtoa, meille tämä on tarkeä, koska pajassa toimivat harjoittelijat ovat eri maista ja eri kultuurista, myöskin tarjolla perunaa eri muodoissa ja erilaisia salaatteja. Ruon ja kahvin jälkeen oli kiva kierrellä hallissa ja katsella erilaisia tavaroita, vaatteita, lankoja, kenkiä tai muuta tavaraa.

Toinen matka oli Leivoimäen kansalaispuistoon. Siellä me näytimme suomalaista luontoa, vähän poimmimme marjoja ja sitten lounaan jälkeen pikku hiljaa lähdimme kotiapäin.

Myöskin teimme lyhyet päiväretket lähialueilla kuin Huhtasuon laavulle ja kaupungin satamaan. Vaikka Huotasuon ja Kangaslammen alueella paljon kauniita paikkoja, mutta minun mielestäni, Huhtasuon laavu on kauniimpi, kuin muut. Siellä on erikoinen tunnelma.

Kävimme syömassa jäätelöä parhaassa kaupungin paikassa – Jyväskylän satamassa. On joskus mukava istua sataman kahvillassa helteisenä päivänä syömassä jäätelöä katsoa ympäristoä ja kauniita laivoja.

Kesän aika meni ohi ja nyt on taas kylmemmät päivät ja pimeämmät yöt, mutta sailytämme sisällä muistoa lämmöstä ja ihanasta kesästä.

Marina Hyholm


Hyvää syyskuun alkua kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.