Tiistai, Marraskuu 13, 2018, 11:46

Jokainen ihminen voi vaikka milloin vaan sairastaa ja päästä hoitoon sairaalaan. Viime kuussa minakin olen tutustunut suomalaiseen sairaalaan. Olin yhtäkkiä heränyt keski yölla pahonvoinnin takia. Päätä niin kovasti särki, oksettava olo ja myöskin rintaa kovasti puristi, että ei voinut hengittää normaalisti. Ymmärsin, että tämä voi johtua varmasti korkeasta veripaineesta. Mittasin heti verenpaineen ja mittari näytti todella korkeaa lukemaa. Ennenkin minun verenpaine on ollut koholla, mutta ei näin korkealla ja en ole koskaan käyttänyt lääkkeitä ja minullahan ei ole sellaisia lääkkeitä.


Mies saman tien vei kiireesti minut keskussairaalan päivystykseen. Siellä ilmoitin itseni infopisteessä ja kerroin virkailijalle oireista ja pään kovasta kivusta. Hän on nopeasti kirjoittanut kaikista asioista tietokoneesen ja laittanut minun käteen rannekkeen, jossa oli tietoja minusta. Sen jälkeen hän on neuvoi minulle, missä voin löytää päivystykseen. Siellä jo odotti minua ystävällinen sairaanhoitaja. Hän antoi minulle vihreän sairaalaan paidan ja kun olin vaihtanut vaatteet, sitten otettiin minulta sydänfilmi ja laitettiin kaikki koneen vehkeet minun sormille ja käsivarrelle. Kone aloitti heti mitata minun verenpainetta.

Muutama aika sitten tuli lääkäri vointia kysymään ja juttelemassa kertoi mitä tehdään. Lääkärin jälkeen tuli hoitaja, joka otti verikokeet ja toinen hoitaja toi minulle lääkkeet. Olin niin väsynyt kivusta, että kun lääkkeet alkoivat minulle auttamaan heti nukahdin. Heräsin kun lääkäri kävi toisen kerran. Hän oli selvittänyt minun asioitani, kysyi voinnista ja miten menee. Onneksi minun asiat ei olleet vakavat, olo on tullut parempi, verenpaine laskenut ja ollut melkein normaali. Minä olin päättänyt lähteä kotin.

Ennen olin käynyt sairaallassa vain vieraana sukulaisten luona. Nyt olen kokenut itse, miltä tuntuu olla sairaalassa ja voin sanoa, että siellä on kaikki todella huipputasolla. Sairaalassa mukavat, ystävälliset hoitajat ja lääkärit. Kun olin potilaana sairaalaassa en pelännyt mitään, koska tiesin, että olen ammattilaisten käsissä ja henkilökunta kohtasi todella hyvin potilaat.

Sairaalan jälkeen sain seuraavana päivänä ajan terveysaseman lääkärille ja pari päivää sitten minulla alkoi loma jotta pystyin rauhallisesti lepäämään kotona.

 


Marina Nyholm

 


Hyvää ja mukavaa syksyy kaikille huhtasuolasille!

 


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.