Perjantai, Joulukuu 14, 2018, 11:26

Jouluun on aikaa enää pari viikkoa. Varmasti kaikki ovat odottaneet tätä ihanaa juhlaa. Joulussa on taikaa ja lahjoja ja vielläkin myöskin monille ihmisille tulee joululoma ja hauska aika.

Lapset ennen joulua varmasti miettivät, ovatko he olleet tarpeeksi kilttejä ja saisivatko he lahjoja Joulupukilta. Entäs aikuiset ? Ovatko he koko vuoden kilttiä ja olivatko he ystävällisiä sukulaisille kavereille? Luulen, ehkä joulun jännitys enemmän kuuluu lapsille, aikuisilla enemmän realismiä ja he tietävät mistä tulee joululahjoja joulukuusen alle.

Vaikka me olemme aikusia ihmisiä, mutta kuitenkin meille myöskin kuuluu joulun odotus ja joulun tunnelma.

Mukava olo varmasti tulee kaikille kun joulun aikana koko perhe on kotona. Talo on jo siivottu ja joulukoristeita kauniisti laitettu joulukuusille, seinälle ja ikkunoille. Keitiösta huoneisiin tulee kinkun ja piparkakun tuoksu. Huoneessa palavaa kyntilöitä ja radiosta hiljaa soittaa joululauluja. Sukulaisille ja ystäville on jo valmistettu ja lähetetty joulukortteja ja vietty on lahjapaketteja kanssa. Joulu aatona iltäpäivanä tapana käydä haudoilla laittamaan kyttilät, ja sen jälkeen kokoonnutaan ison pöydän ääreen syömän herkullista joulu ateriaa. Ruon jälkeen voi rauhallisesti käydä saunassa ja sitten jakaa pukin tuomat perheen lahjat.

Minusta tämä Joulun odotus on mukavaa aikaa.

Itse olen jo kirjoittanut korttia ja valmistannut joulu pakettia ystäville ja sukulaisille.

Pajalla vaikka me olimme erillaista maista ja meillä monilla erilainen uskonto, mutta mielellään odottaa joulua! Pikku joulu joka vuosi juhlitaan eri tavalla, joskus vietimme pikku joulua kauniista paikasta kuin esimerkiksi Keurun ravintolassa, joskus ihan omassa pajassa. Jos juhlitaan omassa tilassa niin me laitetaan juhlapöydälle ruokaa eri maista. Pöydällä ovat suomalainen perinteinen ateria kuin laatikot, kinku, rossoli, kala, piparkakkuja ja myöskin erilaisia ruokia jotka ovat valmistaneet Burmalaiset, Afgaanit ja Kongolaiset.

Tulee aina mukava ja hyvä olo kun me istumme pöydän ääressä, kuuntelemalla joulumusikkia

ja maistamalla jouluruokia.

 

 

 

Marina Nyholm

 


Kaikille Huhtasuolaisille hyvää ja rauhallista Joulua!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.