Perjantai, Maaliskuu 8, 2019, 08:45

 

Joka vuosi me vietimme Joluloman kotona. Koristimme joulukuusen, valmistimme juhla aterian. Tänä joulun aikana meillä ei ollut joulukuusta ja kinkua ei olllut laitettu juhlapöydälle, koska lähdimme viettämään Joulun Kanariansaarille.

Matka alusta oli vähän vaikea, koska lähdimme kotoa yöllä ja sitten lensimme yli 6,5 tuntia Lanzarotelle. Onneksi matka meni ohi ja me tulimme aurinkoiselle ja lämpimälle paikalle.

Arrecifean lentäkentältä lähdimme bussilla lomakaupugille Puerto del Carmeniin. Lanzarote ei ole iso saari ja bussimatka hoteliin Floresta kesti noin 15 minuuttia.

Florestan sijainti on kaupungin alueella los Pocillos. Tämä on todella hyvä ja sopiva paikka turisteille, jotka pitävät enemmän rauhallisesta lomasta. Alue todella kiva ja kaunis, jolla joka paikassa kasvavat plamut ja muita puita, kaktuksia, kukkia. Hotelista noit 5 minuutin kävelymatkan päässä on hieno ranta Playa de los Pocillos.

Saapuessa hotelin infosta saime avaimet ja lähdimme katsomaan missä on meidän huoneisto. Hotelin alue on todella iso, siellä oli kaksi- yksikerroksia rakkenuksia ja kolme allasta. Meidän alueella oli yksikerroksisia rakenuksia, kuin pieniä rivitaloja. Huonestossame oli kaksi huonetta, keitiö ja iso terrasi, jolla oli pöydä, tuolit ja lepotuoli. Myöskin ihan lähellä oli minimarket ”Spar”, josta voi hakea ruokaa.

Laitoimme tavarat paikalle, vaihdoimme vaatteita ja lähdimme tutustumaan paikkaan. Rantakadulla oli paljon pieniä kauppoja ja ravintoloita. Yhdessä ravintolassa tilasimme lounaan ja syödessä nautimmme kauniista näköalasta. Meri oli tyyni ja siellä jotkut ihmiset olivat uimassa, mutta suurin osa heistä mielummin ottivat aurinkoa lepotuoleilla.

Huomasimme, että monet ihmiset, jotka lomailevat Puerto Del Carmenissa harrastavat liikuntaa. Rannalla usein ihmiset ajoivat vuokra polkupyörällä, tai keskustellen hitaasti juoksivat.

Lomalla haluaisimme nauttia rentouttavaa rantalomaa, mutta myöskin halusimme tutustua Lanzaroten kuulturielämään.

Lanzarotessa on rittävasti mielenkiintoisia paikkoja, minusta tuntui, että joka pienessä kylässä voi löytää jotakin kiinnostavaa. Meidän hotellissa oli todella hyvät palvelut ja siellä me helposti vuokrasimme auton, mikä ei ollutkaan kovin kallista.


Seuraava aamuna lähdimme kiertämään ja tutustumaan saarta pohjoisen suuntaan, koska siellä paljon kuuluisia paikkoja. Ensimmäinen paikka missä me pysähdyimme oli Jameos del Aqua. Tämä paikka on luonnon ja kuluuisan taiteilijan Cesar Manriquen ihanaa yhteistyötä. Tulivuoren luolassa on luonnon muodostama kaunis pieni järvi, kivestä valmistetulla terassilla kasvavat erilaiset kukat ja muita kasveja. Ylhäällä on ihme keinotekoinen allas, jossa ympärillä kasvoivat punaiset kukat ja palmut.

Istumme vähän aikana luolan kahvilassa, ja ihastellimme sen hiljainen paikan kauneutta.

Jameos del Aqua tutstumisen jälkeen ajoimme eteenpäin vähän matkaa kapeaa tietä ja ihan heti pääsimme isolle parkkipaikkalle lähellä toista Lanzaroten kuluisaa paikkaa Cueva de los Verdes.

Siellä, ostettuamme liput vielä muutamaa minuuttia odotetiin opasta ja sitten lähdimme tutkimaan tulivuoren tunnelit. Opas oli kertonut meille, että tämä tunneli oli merirosvojen piilopaikka ja sen piituus on yli kuusi kilometriä ja se on mailman pisin laava tunneli. Tunneli oli joskus kapea ja matala, mutta sitten pääsimme mahtavaan paikkaan, joka oli valaistu todella upeasti. Erittäin mahtava esitys!

 
Seuraava päivänä kävimme mielenkiintosella paikall kuin Jardin de Cactus. Siellä kasvavaa erilaisia kaktuksia, muistaakseni ehkä yli 400 kaktus lajija. Kaktuksien puutarha, on myöskin taitelijan Cesar Manriquen luomus. Hän sunnitteli ja rakensi sen maisemateokseksen suuressa kuopassa, josta paikalliset maanviljelijät monta vuota olivat kaivaneet maata omalle pellolle.


Minun milestäni on vaikuttavin paikka saarella on kansallispuisto Timanfaya. Siellä on ehdottamasti joku myytininen taika. Karu ja omituinen maisema, mutta todella kaunis. Kun kävelimme laavakivikenttällä, jolla joka puolella vulkaanit ja tulivuorenpurkauksen jättämiin jälkiin, yhtäkkiä tuli mieli, missä oikeasti me olemme. Olemmeko toisella planeetalla, tai olemmeko suoraan päässeet Helvettiin.

Liikenne Lanzarotessa rauhallinnen ja helppo ajaa autola. Tiet ovat todella hyvässä kunnossa, ja hyvin hoidettu.

Lanzaroten talot melkein kaikki ovat valkoiset ja suurin piirtein yksi- tai kaksikerroksisia. Joka talossa oma piha jossa runsaasti kasvavaa kukkia, erilaisia kasvia ja palmuja. Matkalla me pysähtelimme pienissä kylissä joissa joimme kahvia ja vähän aikaa kävelimme ja katsoimme ympäristöä. Ihailin maanviljelijöiden työs ja taitoa jotka kasvattavat kasvia maassa jossa suurin pirttein multa vulkaaninkivistä jauhettua ja tuhkan sekoitusta, mutta siellä he kasvattavat viinirypäleitä. Malvasia-viini on monille ihmisille tuttu nimi.

Vallittetavasti loma meni niin nopeasti ja meille tuli aika lähteä kotiin. Miehen kanssa päätimme, että joskus täytyy palata takaisin Lanzarotelle, koska tämä saari on todella ihana ja mielenkiintoinen. Siellä todella mukava viettää lomaa.

Marina Nyholm

kuvat Marina Nyholm

Mukavaa talvia jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.