Makaroonilaatikko - mikä se on?

Makaronilaatikko on makaronista valmistettu, uunissa kypsennettävä ruokalaji. Suomessa lisukkeeksi käytetään ketsuppia. Makaronilaatikkoon lisätään munamaitoa joka hyytyy uunissa kiinteäksi. Makaroonilaatikko on suomen suosituimpia kotiruokia. Makaroonilaatikon voi tehdä lihasta tai kasviksista, mutta minä teen sen jauhelihasta ja tässä siihen ohje:


Raaka-aineet:

1Kpl Sipuli
400g Jauhelihaa
Mustapippurirouhetta (oman maun mukaan)
Suolaa (oman maun mukaan)
Paprikajauhetta (oman maun mukaan)
400g makaroonia
2kpl lihaliemikuutiota
Vettä (Makaroonin keittämiseen)

 

Munamaito:
1L Maitoa
2Kpl Munia
Suolaa (Oman maun mukaan)
Mustapippurirouhetta (oman maun mukaan)
2ooG Juustoraastetta

 

OHJEET:

Keitä makaroonit kypsiksi väljässä lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.
Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha. Mausta makusi mukaan.
Sekoita jauheliha ja makaroonit keskenään ja lisää joukkoon osa juustoraasteesta.
Kaada uunivuokaan ja kaada munamaitoseos päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa n. 40Min.
Suomen paras pannukakku


Pannukakku tunnetaan ympäri maailman. Se maistuu kaikille lämpöisenä, sekä kylmänä hillojen kera.


Tässä ohje suomen parhaimpaan pannukakkuun.



Tarvitse seuraavat raaka – aineet

4 dl vehnäjauhoja

1 ½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl maitoa

2 kananmunaa

100g sulatettua margariinia




Kuinka tämä kaikki tapahtuu?

Laita uuni päälle ( 200 – 225 °C. )

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

Lisää sen jälkeen maito, kananmunat ja sulatettu sekä jäähtynyt margariini kulhoon, jossa kuivat aineet ovat. Parhaiten sekoittamiseen käy vispilä, mutta ohjeen kirjoittaja käyttää sähkövatkainta.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 – 225 asteessa noin ½ tuntia.

Kun pannukakun pinta alkaa olemaan kullanruskea, niin pannukakku on valmis.

Anna hetki jäähtyä ja tarjoile viileän mansikkahillon kera.




Teksti & kuva : Riikka Metsoila

Omena – kanelitorttu
n. 10 annosta
 
Pohja:
2 1/2dl vehnäjauhoja
1/2dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1dl juoksevaa margariinia
1 kpl kananmuna
 
Täyte:
3 – 4 (500g) hapahkoa omenaa
3/4dl sokeria
1tl kanelia
 
Pinnalle:
1rs (200g) vanilja tai maustamatonta tuorejuustoa
1dl omenatäysmehua
1kpl kananmuna
1/4dl sokeria
1tl vanilliinisokeria mantelilastuja
 
Valmistaminen ( 30 – 60 min )
Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina piirasvuokaan (halkaisija 26cm)
 
Asettele omenat limittäin pohjataikinan päälle piirasvuokaan. Ripottele päälle sokeri – kaneliseos.
 
Sekoita tuorejuusto, mehu, muna ja sokerit. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.