Tiistai, Toukokuu 14, 2019, 08:34 | Ei kommentteja »

Tänä vuonna eduskuntavaalien vaalit tulivat sama päivänä kuin palmusunutai.

Suununtai aamulla kun olet just olen lähtemässä pois kotoa äänestämään meidän ovikello soi ja ovien taakse oli ilmestynyt kaksi noitaa ja pikku pupu. Viikko ennen palmusunnuntaita olin ostanut lapsille erilaisia karkkia ja pääsiäissukllaa munia ja laitin niitä valmiiksi pöydälle. Joka, kerta, ajattelen, että onko nämä namit riittäviä kaikille noidille, pikku pupuille ja kissoille..

Minun mielestäni ihana kun palmusunnuntaina kiertävät ovelta ovelle virpomassa lapsia jotka ovat pukeutuneet noidiksi, pupuksi tai kissoksi. Heidän käsissä kiinni itse valmistetut tai päiväkodissa ja kouluissa tehdyt kauniit koristellut pajunoksat ja pienet korit tai kahvipannut herkkuja varten. Minulle tulee on aina ihana mieli, kun palmusunnuntaina ovelle tulee noidaksi pukeutunut lapsi ja kysyy vähän ujostelemalla: saako virpoa ja sitten kun saa luvan aloittaa virpoa pajunoksilla sekä virpomislorulla.

Virvon, varvon tuoreeks, terveeks, tulevaks vuodeks! Vitsa sulle, palkka mulle!

Kun sain vitsan ja hyvää onnea ja annoin lapsille palkinnon, tulee hyvä mieli ja silmät syttyivät ilosesti.

Kauniisti koristellut pajunoksat aina laitan maljakkoon ja hyvillä mielin lähdin äänestyspaikalle. Siellä oli hyvin järjestetty vaalien äänestyspaikat kaiki olivat ystävällisiä.

Olen äänestänyt vaaliehdokasta ja toivon, että hän toimii hyvin ja toteututtaa mitä hän on luvanut vaalikampanja-aikana. Tärkeä, että ehdokkaat ajattelevat ja tekevät kaikki hyviä tekoja maaamme hyväksi. Ajattelevat maan parasta tulevaisuudessa.

Marina Nyholm

Hyvää kevättä kaikille Huhtasuolaisille!

Pääsiäisenä odottaa, että ovien taakse ilmestyvät pikkunoidat virpomaan terveyttä tulevalle vuodelle pientä palkkiota vastaan.


Perjantai, Maaliskuu 8, 2019, 08:48 | Ei kommentteja »

Tänä vuonna talvella satanut todella paljon lunta, ja koko talvinen luonto nayttää ihanan kauniilta.

 

Lenkillä aina ihailen valkoista lunta joka peittää paksulla lumi keroksella puita ja pensaita. Otin paljon valokuvia luonnosta ja olen laitanut niitä Instagrammin ja Facebookin. Kaverini, jotka asuvat lämmissä maissa, jossa talvella ei ole ollenkaan lunta voivat katsoa kuviani ja nauttia suomalaisesta talvesta ja luonnosta.

 

Vaikka talven sesonki on niin ihana ja kaunis, mutta siellä omia ongelmia kuin lunta, jota satanut tänä vuonna runsaasti, kovasti aiheuttaa vaikeuksia kaupungin elämässä. Monta kertaa varmasti monille suomalaisille oli vaikeaa päästä pois omasta parkipaikasta, koska auramiehet ei ole ehtinyt auramaan sitä ja ei myöskään pihakatuja..

 

Itse viime aikana olen pari kertaa lähtenyt töihin taksilla. Meidän parkipaikalla aura ei käynyt joka päiva ja lumipenkat kasvanut niin korkeaksi. Itse olen puhdistanut muutaman kerran oman autonpaikkani, mutta se ei paljon auta vaikka kuinka yritän. Autoni vain luistelee pienellä vauhdilla. ja valittetavasti vielä se ei ole oppinut lentämään lumipenkkojen yli.

 

Ymmärettävä, että auramiehet yrittävät tehdä kaiken mahdollisen ja ajavat koko ajan paikasta paikaan ja jotkut toimivat vaikka yöllä, kiitos siitä, mutta, valitettavasti aurat ei eivät ehtinyt puhdistaa kaikkia paikkoja, ja pienemmän asuntokadun auraaminen tuli joskus myöhässä.

 

Huomasin, että Pupuhuhdassa auraaminen toimii hyvin. Monet tiet ja parkipaikkat ovat aurattu joka päivä.

 

Myöskin huomasin, että monissaa pihoissa ja tien vieressä auraamisen jälkeen kasvanut korkeat lumipenkat. Lumipenkan takana autolijoille voi näkyvyys hetkellisesti mennä huonoksi ja joskus vaikkea nähdä auto joka tulee vastaan.

 

Talojen pihalla lumipenkkojen takia myöskin auotolijoiden täytyy olla varoivaisia, kun ajaa kotitiellä, varsinkin tänään kun auto ei voi pysähtyä heti liukkaalla tienpinnalla.

 

Muistakaa lapsen turvallisuutta, koska talviloman aikana monet pienet lapset leikivät tien lähellä ja voivat yhtäkiä ilmestyä auton eteen.

 

Marina Nyholm


Hyvää keväät alkua kaikkille Huhtasuolaisille!


Perjantai, Maaliskuu 8, 2019, 08:45 | Ei kommentteja »

 

Joka vuosi me vietimme Joluloman kotona. Koristimme joulukuusen, valmistimme juhla aterian. Tänä joulun aikana meillä ei ollut joulukuusta ja kinkua ei olllut laitettu juhlapöydälle, koska lähdimme viettämään Joulun Kanariansaarille.

Matka alusta oli vähän vaikea, koska lähdimme kotoa yöllä ja sitten lensimme yli 6,5 tuntia Lanzarotelle. Onneksi matka meni ohi ja me tulimme aurinkoiselle ja lämpimälle paikalle.

Arrecifean lentäkentältä lähdimme bussilla lomakaupugille Puerto del Carmeniin. Lanzarote ei ole iso saari ja bussimatka hoteliin Floresta kesti noin 15 minuuttia.

Florestan sijainti on kaupungin alueella los Pocillos. Tämä on todella hyvä ja sopiva paikka turisteille, jotka pitävät enemmän rauhallisesta lomasta. Alue todella kiva ja kaunis, jolla joka paikassa kasvavat plamut ja muita puita, kaktuksia, kukkia. Hotelista noit 5 minuutin kävelymatkan päässä on hieno ranta Playa de los Pocillos.

Saapuessa hotelin infosta saime avaimet ja lähdimme katsomaan missä on meidän huoneisto. Hotelin alue on todella iso, siellä oli kaksi- yksikerroksia rakkenuksia ja kolme allasta. Meidän alueella oli yksikerroksisia rakenuksia, kuin pieniä rivitaloja. Huonestossame oli kaksi huonetta, keitiö ja iso terrasi, jolla oli pöydä, tuolit ja lepotuoli. Myöskin ihan lähellä oli minimarket ”Spar”, josta voi hakea ruokaa.

Laitoimme tavarat paikalle, vaihdoimme vaatteita ja lähdimme tutustumaan paikkaan. Rantakadulla oli paljon pieniä kauppoja ja ravintoloita. Yhdessä ravintolassa tilasimme lounaan ja syödessä nautimmme kauniista näköalasta. Meri oli tyyni ja siellä jotkut ihmiset olivat uimassa, mutta suurin osa heistä mielummin ottivat aurinkoa lepotuoleilla.

Huomasimme, että monet ihmiset, jotka lomailevat Puerto Del Carmenissa harrastavat liikuntaa. Rannalla usein ihmiset ajoivat vuokra polkupyörällä, tai keskustellen hitaasti juoksivat.

Lomalla haluaisimme nauttia rentouttavaa rantalomaa, mutta myöskin halusimme tutustua Lanzaroten kuulturielämään.

Lanzarotessa on rittävasti mielenkiintoisia paikkoja, minusta tuntui, että joka pienessä kylässä voi löytää jotakin kiinnostavaa. Meidän hotellissa oli todella hyvät palvelut ja siellä me helposti vuokrasimme auton, mikä ei ollutkaan kovin kallista.


Seuraava aamuna lähdimme kiertämään ja tutustumaan saarta pohjoisen suuntaan, koska siellä paljon kuuluisia paikkoja. Ensimmäinen paikka missä me pysähdyimme oli Jameos del Aqua. Tämä paikka on luonnon ja kuluuisan taiteilijan Cesar Manriquen ihanaa yhteistyötä. Tulivuoren luolassa on luonnon muodostama kaunis pieni järvi, kivestä valmistetulla terassilla kasvavat erilaiset kukat ja muita kasveja. Ylhäällä on ihme keinotekoinen allas, jossa ympärillä kasvoivat punaiset kukat ja palmut.

Istumme vähän aikana luolan kahvilassa, ja ihastellimme sen hiljainen paikan kauneutta.

Jameos del Aqua tutstumisen jälkeen ajoimme eteenpäin vähän matkaa kapeaa tietä ja ihan heti pääsimme isolle parkkipaikkalle lähellä toista Lanzaroten kuluisaa paikkaa Cueva de los Verdes.

Siellä, ostettuamme liput vielä muutamaa minuuttia odotetiin opasta ja sitten lähdimme tutkimaan tulivuoren tunnelit. Opas oli kertonut meille, että tämä tunneli oli merirosvojen piilopaikka ja sen piituus on yli kuusi kilometriä ja se on mailman pisin laava tunneli. Tunneli oli joskus kapea ja matala, mutta sitten pääsimme mahtavaan paikkaan, joka oli valaistu todella upeasti. Erittäin mahtava esitys!

 
Seuraava päivänä kävimme mielenkiintosella paikall kuin Jardin de Cactus. Siellä kasvavaa erilaisia kaktuksia, muistaakseni ehkä yli 400 kaktus lajija. Kaktuksien puutarha, on myöskin taitelijan Cesar Manriquen luomus. Hän sunnitteli ja rakensi sen maisemateokseksen suuressa kuopassa, josta paikalliset maanviljelijät monta vuota olivat kaivaneet maata omalle pellolle.


Minun milestäni on vaikuttavin paikka saarella on kansallispuisto Timanfaya. Siellä on ehdottamasti joku myytininen taika. Karu ja omituinen maisema, mutta todella kaunis. Kun kävelimme laavakivikenttällä, jolla joka puolella vulkaanit ja tulivuorenpurkauksen jättämiin jälkiin, yhtäkkiä tuli mieli, missä oikeasti me olemme. Olemmeko toisella planeetalla, tai olemmeko suoraan päässeet Helvettiin.

Liikenne Lanzarotessa rauhallinnen ja helppo ajaa autola. Tiet ovat todella hyvässä kunnossa, ja hyvin hoidettu.

Lanzaroten talot melkein kaikki ovat valkoiset ja suurin piirtein yksi- tai kaksikerroksisia. Joka talossa oma piha jossa runsaasti kasvavaa kukkia, erilaisia kasvia ja palmuja. Matkalla me pysähtelimme pienissä kylissä joissa joimme kahvia ja vähän aikaa kävelimme ja katsoimme ympäristöä. Ihailin maanviljelijöiden työs ja taitoa jotka kasvattavat kasvia maassa jossa suurin pirttein multa vulkaaninkivistä jauhettua ja tuhkan sekoitusta, mutta siellä he kasvattavat viinirypäleitä. Malvasia-viini on monille ihmisille tuttu nimi.

Vallittetavasti loma meni niin nopeasti ja meille tuli aika lähteä kotiin. Miehen kanssa päätimme, että joskus täytyy palata takaisin Lanzarotelle, koska tämä saari on todella ihana ja mielenkiintoinen. Siellä todella mukava viettää lomaa.

Marina Nyholm

kuvat Marina Nyholm

Mukavaa talvia jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Perjantai, Joulukuu 14, 2018, 11:26 | Ei kommentteja »

Jouluun on aikaa enää pari viikkoa. Varmasti kaikki ovat odottaneet tätä ihanaa juhlaa. Joulussa on taikaa ja lahjoja ja vielläkin myöskin monille ihmisille tulee joululoma ja hauska aika.

Lapset ennen joulua varmasti miettivät, ovatko he olleet tarpeeksi kilttejä ja saisivatko he lahjoja Joulupukilta. Entäs aikuiset ? Ovatko he koko vuoden kilttiä ja olivatko he ystävällisiä sukulaisille kavereille? Luulen, ehkä joulun jännitys enemmän kuuluu lapsille, aikuisilla enemmän realismiä ja he tietävät mistä tulee joululahjoja joulukuusen alle.

Vaikka me olemme aikusia ihmisiä, mutta kuitenkin meille myöskin kuuluu joulun odotus ja joulun tunnelma.

Mukava olo varmasti tulee kaikille kun joulun aikana koko perhe on kotona. Talo on jo siivottu ja joulukoristeita kauniisti laitettu joulukuusille, seinälle ja ikkunoille. Keitiösta huoneisiin tulee kinkun ja piparkakun tuoksu. Huoneessa palavaa kyntilöitä ja radiosta hiljaa soittaa joululauluja. Sukulaisille ja ystäville on jo valmistettu ja lähetetty joulukortteja ja vietty on lahjapaketteja kanssa. Joulu aatona iltäpäivanä tapana käydä haudoilla laittamaan kyttilät, ja sen jälkeen kokoonnutaan ison pöydän ääreen syömän herkullista joulu ateriaa. Ruon jälkeen voi rauhallisesti käydä saunassa ja sitten jakaa pukin tuomat perheen lahjat.

Minusta tämä Joulun odotus on mukavaa aikaa.

Itse olen jo kirjoittanut korttia ja valmistannut joulu pakettia ystäville ja sukulaisille.

Pajalla vaikka me olimme erillaista maista ja meillä monilla erilainen uskonto, mutta mielellään odottaa joulua! Pikku joulu joka vuosi juhlitaan eri tavalla, joskus vietimme pikku joulua kauniista paikasta kuin esimerkiksi Keurun ravintolassa, joskus ihan omassa pajassa. Jos juhlitaan omassa tilassa niin me laitetaan juhlapöydälle ruokaa eri maista. Pöydällä ovat suomalainen perinteinen ateria kuin laatikot, kinku, rossoli, kala, piparkakkuja ja myöskin erilaisia ruokia jotka ovat valmistaneet Burmalaiset, Afgaanit ja Kongolaiset.

Tulee aina mukava ja hyvä olo kun me istumme pöydän ääressä, kuuntelemalla joulumusikkia

ja maistamalla jouluruokia.

 

 

 

Marina Nyholm

 


Kaikille Huhtasuolaisille hyvää ja rauhallista Joulua!


Tiistai, Marraskuu 13, 2018, 11:46 | Ei kommentteja »

Jokainen ihminen voi vaikka milloin vaan sairastaa ja päästä hoitoon sairaalaan. Viime kuussa minakin olen tutustunut suomalaiseen sairaalaan. Olin yhtäkkiä heränyt keski yölla pahonvoinnin takia. Päätä niin kovasti särki, oksettava olo ja myöskin rintaa kovasti puristi, että ei voinut hengittää normaalisti. Ymmärsin, että tämä voi johtua varmasti korkeasta veripaineesta. Mittasin heti verenpaineen ja mittari näytti todella korkeaa lukemaa. Ennenkin minun verenpaine on ollut koholla, mutta ei näin korkealla ja en ole koskaan käyttänyt lääkkeitä ja minullahan ei ole sellaisia lääkkeitä.


Mies saman tien vei kiireesti minut keskussairaalan päivystykseen. Siellä ilmoitin itseni infopisteessä ja kerroin virkailijalle oireista ja pään kovasta kivusta. Hän on nopeasti kirjoittanut kaikista asioista tietokoneesen ja laittanut minun käteen rannekkeen, jossa oli tietoja minusta. Sen jälkeen hän on neuvoi minulle, missä voin löytää päivystykseen. Siellä jo odotti minua ystävällinen sairaanhoitaja. Hän antoi minulle vihreän sairaalaan paidan ja kun olin vaihtanut vaatteet, sitten otettiin minulta sydänfilmi ja laitettiin kaikki koneen vehkeet minun sormille ja käsivarrelle. Kone aloitti heti mitata minun verenpainetta.

Muutama aika sitten tuli lääkäri vointia kysymään ja juttelemassa kertoi mitä tehdään. Lääkärin jälkeen tuli hoitaja, joka otti verikokeet ja toinen hoitaja toi minulle lääkkeet. Olin niin väsynyt kivusta, että kun lääkkeet alkoivat minulle auttamaan heti nukahdin. Heräsin kun lääkäri kävi toisen kerran. Hän oli selvittänyt minun asioitani, kysyi voinnista ja miten menee. Onneksi minun asiat ei olleet vakavat, olo on tullut parempi, verenpaine laskenut ja ollut melkein normaali. Minä olin päättänyt lähteä kotin.

Ennen olin käynyt sairaallassa vain vieraana sukulaisten luona. Nyt olen kokenut itse, miltä tuntuu olla sairaalassa ja voin sanoa, että siellä on kaikki todella huipputasolla. Sairaalassa mukavat, ystävälliset hoitajat ja lääkärit. Kun olin potilaana sairaalaassa en pelännyt mitään, koska tiesin, että olen ammattilaisten käsissä ja henkilökunta kohtasi todella hyvin potilaat.

Sairaalan jälkeen sain seuraavana päivänä ajan terveysaseman lääkärille ja pari päivää sitten minulla alkoi loma jotta pystyin rauhallisesti lepäämään kotona.

 


Marina Nyholm

 


Hyvää ja mukavaa syksyy kaikille huhtasuolasille!

 


Copyright (c)2017, All Rights Reserved.