Tiistai, Maaliskuu 20, 2018, 11:06 | Ei kommentteja »

Huhtasuon alueella on käsityöpaja toiminut muutaman vuoden. Ensin aloitimme pajan toiminnan paikassa, jossa oli pieni työtilala. Sitten kun pajalle tuli enemmän väkeä oli pakko etsiä joku toinen isompi paikka. Meille tuli todella hyvää tuuria, että uuden paikan löysimme nopeasti. Sihen aikaan muuttaminen ei ei vienyt paljon aikaa ja oli todella helppo, koska vielä ei ollut paljon tavaroita. Kaksi vuoota me toimmimme Pupuhuhdantiellä ja siellä oli todella mukava tehdä työtä.

Pajan työtoiminta tarkoittaa erilaisia töitä, kuten neulomalla, ompelemalla ja kutomalla, ja sen takia aloitan miettiä, että parempi työtoiminta jakaa kahteen huoneeseen, että ei tule liian paljon melua, koska melkein kaikki harjoitelijat ovat samassa huoneessa. Olimme etsineet uutta tilaa Huhtasuon aluelela, mutta valittetavasti ei ollut paljon vaihtoehtoja.

Kaksi kuukautta sitten löysimme sopivan tilan lähellä vanhaa paikkaa. Uuden vuoden alussa saisimme tilan avaimet. Pikku hhiljaa pajan porukkan kanssa aloitimme pakata tavarat laatikoon ja viedä niitä uuteen paikkaan. Onneksi meillä oli tarpeeksi aikaa muuttaa pois ja ei kenellekään tarvinut stressata tavaran pakkaamista ja siirtämisestä. Varmasti kaikki tietävät, että muuttaminen on aina oikeasti todella rankkaa, kun tarvitsee tavarat pakatta ja kantaa niitä ja sitten purkaa uudellen.

Kun suurin piirtein tavarat oli viety uuteen tilaan, sitten Huhtamedian väki tuli auttamaan viemään pois vanhasta paikasta kaikki huonekalut, koneet ja laitteet. Uudessa paikassa minun mielestäni nyt menee kaikki mukavasti ja toivon meidän viihtyvän siellä todella hyvin.

Uudet tilat

Marina Nyholm

Hyvää talven jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Torstai, Marraskuu 30, 2017, 11:22 | Ei kommentteja »

Kesän jälkeen syksy tulee niin nopeasti, varsinkin, kun tänä vuonna kesää ei olenkaan oikein tullut, ei ainakaan ollut lämmin ja auringoinen. 
 
Imaston tutkiat koko ajan sanoivat, että maan ilmastomuuttuu lämpimämmäksi, mutta ehkä se ei koske Suomea.

Vaikka minä paljon tykkään kesästä, mutta syksy myöskin minun lempivuodenaikani, varsinkin kun punaiset ja keltaiset puut ja pensaatnäyttävät todella kauniilta ja upeilta.

Pajassa asiat menevät koko ajan pikkuhiljaa eteenpäin.

Kesän aikana pajassa teimme työtä ja vielä yritimme nautia pienistä asioista.

 

Muutaman kerran kävimme retkelle Huhtasuon laavulla ja siellä nautimme istumalla rennosti lammen rannalla, söimme lounaan ja nautimme auringosta.

Myöskin kesä loma oli antanut meille enemmän voimia kestää tuleva syksy ja pitkä talvi.

Mieheni kansa me kävimme Kosta Bravo rannikolla. Olimme sielä pari kertaa ennenkin ja tykkämme kovasti tästä paikasta.

Pakko joskus unohtaa arkipäiväiset asiat ja lähteä lomalle jossa voi rentoutua ja vain nauttia kiireettömästä elämästä.

Calellassa mukavasti vietimme aikaa, uimme meressä, otimme aurinkoa, istuimme kaupungin katukahvilassa, jossa ottimme kupin ihanaa kapuchinoa ja mansikkakua tai rauhallisesti kävelimme kaupungissa ja Dalmaon puistossa.

Siellä oli kaikki ihan samoin, kuin viime vuonna... Mutta yksi merkki viittaa meille, että elämä on muuttunut. Kaupungin pääkadulla, missä yleensä kulkeepaljon turisteja ja asukkaita tänä kesänä sinne oli ilmestyneet betoni esteitä, että autot ei pääse sinne. Ikavä juttu, mutta turvallisuus on ihmisille selvästi tärkeämpi.

Loman aika on aina ihana, mutta valitettavasti lyhyt. Pääsin takaisin arkeen ja työpäivän rytmiin uusin voimin.

Vaikka lomat ovatkin loppuneet, niin syyskuussa teimme retken bussilla. Kävimme tutustumassa Keuruuseen, ja A nnulin pajaan koko pajan porukan kanssa. Oli mukava reissu ja harvinaisen hyvä päivä, koska aurinko paistoi koko ajan.

 

Marina Nyholm

 

Hyvää syksya kaikille Huhtasuolaisille!


Copyright (c)2017, All Rights Reserved.