LOKAKUU 2023

 


Huhtasuolla on kesän, ja syksyn aikana ilmennyt aika paljon erilaista häiriökäyttäytymistä, ja suurin syy tähän taitaa olla kuningas alkoholi, ja nykyisin huumeet, joita tunnutaan käytettävän jonkin verran. Asukasaktiivi Riku Hytti otti asian esille ihan meidän päälehdessämme Keskisuomalaisessa.

 


Varmasti on ikävää asua, jos koko ajan kuuluu huutoa, ja mekastetaan eri tavoilla. Huhtakeskuksen seutu on myös muuttunut rauhattomaksi, ja varsinkin vanhemmat ihmiset jopa pelkäävät asioida siellä. On monenlaista rahan, ja kaljan pummaajaa ympärillä. Mitä sitten pitäisi tehdä, että asiat korjaantuisivat. Asuntopolitiikka olisi varmasti hyvä, että hajautettaisiin vuokra-asumista enemmän muihinkin kaupungin osiin. Tällä en tarkoita normaalia asumista, asui sitten vuokralla, tai omistusasunnossa. Ymmärrän, että on vaikeata löytää asuntoja varsinkin mikäli on päihdeongelma, mutta hajautettuna toimisi ehkä paremmin.

 


Muualta maailmalta ei myöskään kuulu hyvää. Edelleen soditaan Ukrainassa, ja loppua ei taida näkyä, vaan taistelut jatkuvat. Viimeisenä erittäin pahana asiana oli tämä hyökkäys Israeliin missä kärsimään joutuivat viattomat siviilit. Täytyy toivoa, että siellä sota ei leviä muihin arabimaihin, koska se tietäisi todella paljon tuhoa, ja kärsimystä ihmisille. Samoin toivotaa, että ukrainassa tulee rauha. Vanha sanonta on, että parempi laiha sopu, kuin lihava riita.

 


Talvea kohti mennään, ja kohta taas lumityöt alkavat olla arkipäivää. Nautitaan kuitenkinalkavasta talvesta.

 


Tane Nyholm

Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.