ALKUKESÄÄ

 

 Siirretyt vaalit on nyt käyty, ja tulokset selvillä. Jyväskylässä demarit palasivat vallan kahvaan pienen tauon jälkeen. Koko Suomea ajatellen kokoomus veti pidemmän korren, ja keskusta hävisi aika paljon. Ehkä keskusta on liikaa poikennut Alkiolaisista opeista, ja näin menettää ydinalueillaan kannattajia. Totuus on, että keskustan on vaikea olla kaupunkilaisten puolue.
 
Kaikista suurin voittaja näissä vaaleissa oli kuitenkin nukkuvat, koska äänestysprosentti oli todella alhainen. Monet ihmiset ajattelevat, että mikään ei kuitenkaan muutu vaikka valta vaihtuisikin, ja näinhän se onkin, sillä isoja rakenteita ei ihan helpolla käännetä.
 
Kävin itse äänestämässä jo ennakkoon, ettei sunnuntaina ollut jonotusta. Mielestäni kunnallisvaalit ovat enemmänkin henkilövaalit, sillä valitut todennäköisesti pitävät oman asuinalueensa puolta. Onnea valituille ja viisautta tehdä oikeita päätöksiä.
 
Juhannuskin lähestyy kovaa vauhtia, ja siiten alkavatkin yöt pimentyä vähitellen. Juhlitaan kuitenkin oikein kunnolla keskiyön juhlaa. Katsellaan kokkoja ja käydäänvaikka kesäteatterissa, sillä nehän ovat nyt toivottavasti auki, ja näytöksiä pidetään.
 
Korona on ainakin vähän helpottanut, eikä uusia tapauksia ole paljon, vaikka näyttää muualla maailmassa pahasti riehuvankin.
 
Toivotan kaikille oikein hyvää kesää ja terveyttä, kuin myös iloista Jussin juhlintaa.

Tane Nyholm
Copyright (c)2017, All Rights Reserved.