SYKSY

 

Jo toinen kesä meni meillä Suomessa, kuin koko maailmassa koronan merkeissä. Hyvää oli se, että matkusteltiin paljon kotimaassa, vaikka perheen viikon Lapin reissu helpolla maksoi saman, ja jopa enemmän, kuin sama aika vaikkapa Lanzarotella. Meidänkin perhe suosi tänä kesänä lähialuematkailua, ja kyllähän katsottavaa löytyi monestakin paikasta. Oli virkistäviä ja antoisia pikku matkoja, koska ennen yleensä olimme ulkomailla lomalla.

Nykyinen pankkitoiminta mietityttää, että minkälainen on palvelu, koska ulos asti jonoja odottaa, että pääsisi virkailijan juttusille. Vuosina 1991 - 1995 meillä suuren laman seurauksena pelastettiin pankit verorahoilla, ja hyvä niin, mutta palvelu on mennyt huonommaksi. Ennen pankit pärjäsivät otto -ja antolainauksen erolla ja pärjäösivät hyvin, virkailijoita oli tarpeeksi hoitamaan asiakkaat. Nythän melkein jokainen hoitaa netissä pankkiasiat, ja konttorilla käydään harvoin, kuitenkin tästä omasta työstä laskutetaan aina.

Heinäkuu olikin harvinaisen lämmin, ja sattui juuri sopivasti loma kuukaudeksi. Toivottavasti kaikki nauttivat tästä ajasta. Ilmaston lämpenemisestä tätäkin asiaa kerrottiin ja ihmisiä peloteltiin vaikka miten.

Suomessa on aina osattu kierrättää ja säästää luontoa, koska varsinkin maaseudulla leipä tuli pellolta, ja toimeentulo lehmistä. Nyt tilanne on se, että mikäli jossain päin maailmaa on katastrofi, niin ainakin meillä pitää nostaa veroja, ja etenkin polttoaineiden hintoja.

Tane Nyholm
Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.