Keskiviikko, Tammikuu 27, 2021, 09:24

Tämä vuosi on ollut erittäin haasteellinen ja vaikea meille kaikille. Koko maailma muutunnut korona-pandemian takia. Ei ikinä kukaan voi arvioida, että tämä tauti pysyy maailmassa niin todella pitkän ajan. Noin vuosi on mennyt, että ei voi matkustaa ulkomaille ja myöskin omassa maassa parempi pysyä kotona. Itse en ole käynyt noin vuoteen Venäjällä. En ole nähnyt pitkään aikaan omaa äitiä ja tytärtä. Onneksi on olemassa Skype ja Watsap ja vain niiden kautta olemme ottaneet yhteyttä. Mutta tietenkin soittaminen ei voi koskaan kovata läsnooloa.

Tänä vuonna ei tullut Tokion Olympialaiset. Se on sääli, koska Olympialaiset ei ole ihmiskunnale vaan urheilutapahtuma ja kilpailu kuka urheillijasta on paras, Olympialaiset tuovat ihmisille myös hyvän mielen ja juhlatunnelman.

Korona virus on vaikuttanut ihmisten elämän monella tavalla. Ravintolat, harrastustilat, lomapaikat melkein kaikki ovat kiini koko vuoden. Koulut usein karanteenissa ja oppilaiden täytyy opiskella kotona. Paljon ihmisiä on olleet lomautettuna ja jääneet työttömäksi. Koronakriisi vei monen perheen toimeentulon. Mutta kuitenkin pahin, että monet perheet ovat menettäneet koronan takia sukulaisia.

Melkein vuoden koko ihmiskunnan täytyy monessa paikassa käyttää maskia. En arvanut, että nykyisenä aikana, kun ihmiskunta osaa käyttää älypuhelinta ja rakentaa avaruuslaivat meitä vielä täytyy opettaa pesemään kädet ja minne saa yskiä julkisessa paikossa, aivan kuin keski aikana.

Nykyisessä tilanteessa täytyy myöskin opettaa, että maskia ei saa heittää pelkästään, maahan ja kertakäyttömaskia täytyy käytön jälkeen viedä roskiin. Kertakäyttömaskia on tehty polupropeenista, se on todella kestävää ja ei hajoa luonnossa nopeasti. Olen lukenut lehdistä, että nyt monessa maassa maskin takia tulee uusi ongelma. Jokien tai meren pinnalla on paljon heitettyjä maskia. Linnut myöskin helposti sotkeutuvat maskeihin, ja sitten kuolevat, koska eivat pysty lentämään.

Toivoin että kohta tulee rokotus koronasta ja tavallinen elämä tulee takaisin kuin ennenkin. Kun tavallinen elämä joskus palaa takaisin, niin unohdetaan maskit äkkiä. Pääsemme käymään sukulaisten ja ystävien luona.

Tämä jouluna me vielä pysymme kotona perhepiirissä. Mutta toivon kaikille että seuraavana vuonan voimme juhlia Joulua missä haluasimme, vaikka aurinkorannalla.

Marina Nyholm


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.