Torstai, Maaliskuu 4, 2021, 08:54

Varmasti jokainen ihminen on elämässä on kokenut vaikka kerran tai useammin muuttaa vanhasta kodista uuteen. Talo missä asumme miehen kanssa on vanha noin 20 vuotta. Meidän taloyhtiössä päätettiin, että tarvitsee tehdä huonestoremonttia kaikissa asunnoissa. Remontin aikana me talon asukkaat lähdemme asumaan toiseen taloon siihen asti, kun meidän talo on valmis.

Minun mielestäni muuttaminen johonkin toiseen paikkaan on todella iso, vaikea ja stressaava homma. Tarvitsee kerätä kaikki tavarat, pakata ne hyvin, ja sitten uudessa paikassa täytyy osa niistä purkaa ja kuukauden kuluttua siten taas täytyy pakatta tavarat ja uudestaan purkaa ne kotona.

Onneksi meillä oli riittävästi aikaa. Pari viikkoa ennen muutamista meille oli tuotu monta kuljetuslaatikkoa. Muovilaatikoihin laitoimme kaikki pienet tavarat kuten kirjat, keittiötavarat, astiat ja lääkkeet. Kaikki tärkeat paperit laitoimme erikois laatikkoon, jossa on lukot. Vaatteita olen laittanut jätesäkkiin. Huonekalut ja kattolammut rullasimme päälle muovikelmua, sillä voi hyvin suojata kolhiintumisvaaran vuoksi. Pieni osa tavaroista kuten kukat veimme itse autolla, mutta huonekalut, ja raskaat tavarat ja muovilaatikot on vietty kuljetuspalvelun autolla. Uudessa paikassa puretaan laatikoista vain tavaroita mitä me tarvitsemme jonkun aikaa kun asumme siellä.

Muutto homma oli niin iso ja todella stressaava asia. Myös television ja netin saaminen toimivaksi teetti paljon töitä. Meidän asunnossa, joka nyt on korjauksessa nettiyhteys modeemin saimme puhelinpistokkeen kautta, mutta tässä asunnossa nettiyhteys voi saada vain antennikaapelin kautta. Meidän lajakasmodemi ei kelpaa, koska sillä ei ole antennijohdon paikaa. Meidän oli pakko hakea Teliasta uusi kaabelimodeemi, jolla on antenikaapelin paikka ja sitten Power kaupasta uusi antennikaapeli.

Kiitos Powern kaupan myyjille, että he niin todella hyvin he neuvoivat ja auttoivat ostamaan sopivan antennikaapelin. Onneksi nyt kaikki on järjestetty. Viihdymme hyvin asumassa tässä paikassa, mutta odotamme innolla, kun asunnomme valmis ja palaamme kotiin. Kotona vielä on iso homma löytää kaikki, mitä pakasimme laatikoihin.

Marina Nyholm

Hyvää talven jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.