Keskiviikko, Heinäkuu 21, 2021, 08:02

Juhannuksen aikaan tykkään kun puutarhassani kukkii kauniita juhannusruusuja, saunassa nautin uudesta vastasta, ja katsoa juhannuskokkoa valkoisena yönä. Juhannus on todella paras kesän aika. Suomalainen luonto on todella kaunis ja varsinkin kauniimpi kesällä. Mutta luonnossa kasvavat ei pelkästään kukkia ja marjoja. Mestästä voi löytää vaarallisian eläimiä esimerkiksi käärmeitä.

Viime viikolla mieheni kanssa kävimme Tikkakoskella sukulaisen luona. Tapaamisen jälkeen me ajoimem Kanavuoren metsään vastan tekemistä varten. Löysimme sopivan paikan, jossa kasvavaa paljon koivuja. Pysähdyimme siellä. Heti kun nousimme autosta, tuhat hyttystä hyökkäsi kimppuun. Onneksi meillä oli Raid mukanamme. Suihkutimme päästä varpaisiin ja haisimme kuin kemiantehdas, ja lähdimme eteenpäin tekemään vastat. Paikan ympärillä oli paljon kiviä ja helpompi kävellä, kuin muissa paikoissa missä on kasvanut ja paksu paksu heinä. Minun vasta oli melkein valmis, kavelin vielä vähän matkaa eteenpäin ottamaan muutamat risut toisesta koivusta. Yhtäkkiä edessä huomasin kiven oäällä jonkun nauhan. Tulin lähemmäksi ja heti tajusin, että ei ole mikään nauha, se on oli kyykäärme. Lämpösellä kivellä se nautti auringosta, ja kun huomannut minut käärme liukui pois kiveltä. Minä seisoin ja prlkäsin liikkua. Mitä minä tein? Jalassani on sandaalit ja käärme pystyisi helposti puremaan jalkaa. Seisoin jonkin aikaa, sitten kolkutin jalkojani äänekkäästi varmistaen, että käärme on poissa. Juoksin autolle niin nopeasti, että tuuli vihelteli korvissani. Tiesin, että käärme ei koskaan hyökkää ensimmäisenä, jos tilanne on rauhallinen. Mutta esimerkiksi jos tapahtui näin, että käärme on näkymätön heinässä ja astuisin vahingossa sen päälle? Käärme heti olisi purenut jalkaani. Nyt minun autossani on kumisaappaat metsässä kulkua varten.

Muistakaa turvallisesti metsässä. Hyvät kengät, kirkkaat vaatteet, joten jos eksyt, sinut on helpompi löytää. Veitsi, kompassi ovat myös välttämättömiä asioita.

Marina Nyholm

Hyvää Juhannusta kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.