Tiistai, Syyskuu 7, 2021, 08:14

Omassa kotimaassa on vaikka kuinka paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Kesällä me miehen kanssa kävimme Hirvikartanossa. Kymmenen kilometrin päässä Himokselle Jämsässä on olemassa mielenkiintoinen paikka, jossa pysyvästi asuvat lemmikikeinä hirviä ja peuroja.

Ajomatkalla nautimme auringosta, mukavasta olosta matkustamisesta ja katsoimme kaunista suomalaista luontoa. Saavuimme paikalle ja lähdimme syömaan Hirvikartanon ravintolassa. Matkan jalkeen oli mukava istua ja maistaa hyvä ateria. Kiitos Svetlana kokille.

Paikalla saapui vielä muita turisteja ja sitten me isäntän kanssa lähdimme kierokselle. Hirvet ja heidän pieni vasa asuvat suuren aitauksen takana. Siellä sitä riittää tilaa isomille eläimille jotka voivat kävellä turvallisesti, syödä ruohoa ja lehtiä. Aidan vieressa oli valmiiksi leikattuna paljon oksia, mitkä me myöhemmin tarjoisimme hirville. Tulimme aitaukselle isännän kanssa jossa Sauli- hirvi oli jo odottanut meitä, koska se oli kaukana vasansa kanssa.

Isäntä Jouko Partio kertoi meille, että kartanon eläimet eivät pelkää ihmisiä, koska he ovat tottuneet siihen, että ihmiset aina tarjoavat heille ruokaa. Hirvi-Sauli on erittäin suuri eläin, mutta näyttää rauhalliselta ja oli todella kiltti. Kun syötin kaikki pajun lehdet ja otimme tarpeksi valokuvia hirvi-Saulista, siirryimme seuraavaan paikkaan, jossa asuvat muutamat peurat ja poro. Niille me tarjosimme myöskin pajun lehtiä. Peurat ja poro olivat kauniita ja söpöjä. Niiden sarvet, kuten hirven sarvet, olivat vielä peitetty pehmeällä villalla.

Hirvikartano on todella mielenkiintoinen ja mukava paikka. Henkilökunta - nuori pariskunta ovat todella ystätavälliset. Isäntä tiesi hirvistä paljon ja me saimme uutta ja hyödyllistä tietoa hirvistä, esimerkiksi, että hirivllä on lyhyt muisti.

 

Marina Nyholm

 

Hyvää syyksyä kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.