Keskiviikko, Marraskuu 3, 2021, 08:47

Alueella missä asun, on pieni metsä, samanlainen pikku metsä on varmasti jokaisella kaupunkialueella. Vaikka metsä ei ole kovin iso, siellä kasvavaa marjoja kuten mustikka ja puolukka, sekä erilaisia sieniä. Mustikoita tänä kesänä oli vähän ja marjat olivat pieniä. Kävin metsässä poimimassa mustikoita vain muutaman kerran piirakan takia.

Elokuun loppusa kävin metsässä katsomassa sieniä, koska elokuu on parasta sienikautta. Tykkään paljon poimia sieniä, koska se on helpompaa, kuin marjojen poimiminen. Meidän alueelta voi löytää kaikentyyppistä sieniä. Siellä kasvaa herkkutatteja, kangassieniä, haperoita, rouskuja ja myöskin voi löytää vähän kantarelleja. En ole kovin hyvä sienessä, joten kerään niitä sieniä, jotka itse tunnen hyvin.

Lempisieneni ovat kantarellit ja herkkutatit, koska ne ovat herkulliset ja ötökät eivät olleet ehtineet pilata niitä jos ne kasvavat nopeasti. Minulla ei ole erityisiä sienipaikoja metsässä. Jokainen vuosi on erilainen ja joskus hyvällä sienipaikalla on kasvanut vain vähän sieniä. Joten kävelen vain metsän läpi ja yritän löytää saalista.

Viime kerralla, kun kävin metsässä poimimassa sieniä sattui hauska tapaus. Keräsin herkkutatteja, niitä oli paljon. Kun sain sieniä tarpeeksi ja katsoin ympärilleni, yhtäkiä en ymmärtänyt, että en tiennyt missä olin. Tuo oli hauskaa! Kuulin kaukana autojen melua, mutta en tiennyt, mihin suuntaan mennä kotiin. En ole pelännyt metsässä, vaikka olen tiennyt, että meidän alueella asuivat ilvekset ja ketut. Lähdin eteenpäin ja vain seurasin metsäpolkua. Kävelin suoraan polkua noin 15 minuuttia, ja vieläkään en tuntenut tätä aluetta. Kun sitten tapasin pojan koiran kanssa tajusin, että kohta menen pois metsästä. Olin tehnyt suuren ympyrän metsässä.

Kun lähdette metsään poimimaan marjoja tai sieniä, mitä tahansa voi tapahtua. Pieni vinkki - käytäkää kirkkaita vaatteita, koska, jos eksyt, sinut löydetään helposti. Sienet ja marjat eivät välitä minkäväriset teidän vaatteet ovat, eivätkä pakenen pois, mutta kirkkaat vaatteet voivat pelastaa henkesi.

Marina Nyholm

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.