Tiistai, Joulukuu 21, 2021, 10:00

Minun lempi ja paras vuodenaika on kesä, mutta lapsudesta asti kovasti rakastan joulua ja kaikkea mikä on liittyy Jouluun.
Luulen että monille ihmisille Joulu on ollut yksi tärkein aika vuodessa riipumatta maasta tai uskonnosta. Minun ystävät Japanista myöskin rakastavat Joulua. Me melkein joka päivä vaidetaan viestijä, ja kuvia miten menee ja miten koristelemme kodin ja jouluksi.


Tänä vuonna jouluun tunnelma on minulla erilainen, koska vuosi oli vaikeampi kuin aiemmin. Ensiksi vuoden alusta remontin takia muutimme toiseen paikkaan pariksi kuukaudeksi. Kerääminen asunnon tavarat, ja myöhemmin laittaminen niitä takaisin paikalle oli minulle iso homma. Toiseksi, että kaksi vuotta koronan takia en pääsenyt Venäjalle tyttären, ja äidin luo. Toivon, että ensi vuonna voin lähteä matkalle. Haluaisin ajatella positiivisesti tästä asiasta ja mennä eteenpäin.


Joulun aikana on paljon mukavia jouluun liittyviä asioita. Esimerkiksi joka aamu suklaakalenterin avaaminen. Pieni suklaan pala tekee päivästä iloisemman. Tykkään kovasti kun kotona olohuoneessa seisoo joulukuusi, joka on koristeltu kauniisti punaisilla ja kultaisilla lasipalloilla, pöydällä on laittettu punainen tai sininen pöytäliina ja päälle valko-kultainen kaitaliina. Huone tuoksuu kanelilta, vihreälta omenalta ja mandariinilta. Näistä pienistä asioista tulee oikein satumainen tunnelma.


Miehen tytär on kutsunut meitä viettämään Joulua hänen kotinsä. Siellä on varmasti mukava tavata sukulaiset ja juhlia yhdessä. Tänä vuonna me miehen kanssa päätimme, että olemme kotona. Meillä omat rutiinit. Aattona rauhallisesti valmistamme jouluruokia, ja käymme hautasmaalla jossa laitamme kynttilöitä sukulaisten haudoille. Kotona syömme jouluaterian, käymme, saunassa ja illalla avaamme lahjoja. Nautimme musiikista ja elokuvista. Meilla on tapa joka Joulua katsoa ”Holiday” elokuvan. Rauhallinen ja hiljainen Joulu, kuten pitääkin.


Toivon kaikille , että ensi vuonna tulee parempi ja hyvä vuosi. Jouluna kaikki toiveet ovat mahdollisia.
Marina Nyholm

Hyvää joulun odotusta kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.