Keskiviikko, Toukokuu 3, 2023, 08:03

Ihmisten elämä voi muuttua hetkessä. Muutama viikko sitten mieheni koiran kanssa lähti lenkille. Ulkona oli todella liukas keli ja hän kaatui tiellä omassa pihassa. Kun hän yritti nousta ylös maasta tuntui että vasemmassa jalassa on kova kipu. Hän ihan shokissa yrittänyt kävellä hiljaa takaisin kotiin ja soitti minulle. Työpäiväni oli melkein loppu ja tulin kotiin heti. Miehen jalka oli turvonnut, ja kivut olivat niin kovat. Lähdimme samalla tiellä päivystykseen Palokan terveysasemalle.

Lääkäri katsoi röntgen kuvat ja totesi, että nilkka on murtunut ja lähetetti miehen sairaala Novaan. Novassa taas päivystyksen jalkeen oli tehty röntgenin kuvat ilman kipsiä, ja sitten kipsin kanssa. Lääkäri ei ollut varma pitäisikö leikata nilkka, koska jalka oli pahasti turvonnut ja turvotuksen alle alkoi kehittyä mustelmat. Hän sanoi että katsotaan jalka viikon päästä ja sitten päättää tarvitseeko leikkauksen vai ei.

Viikon jälkeen Novassa mieheni oli tehty uudet röntgenin kuvat. Kun kirurgi katsoi niitä ja päätti että jalkaa ei tarvitse leikata ja kipsi riittää. Kun ihminen sairairastuu hän tuntee helposti itsensä avuttomaksi. Ei riitä kun jalka kipeä, vielä täytyy oppia käyttämään kainalosauvoja. Yksinkertaiset asiat, kuten wc:ssä käyminen, suihkussa peseytyminen, syöminen, kahvin keittäminen muuttuvat vaikeasti ja tarvitaan toisen ihmisen apua.

Minullekin oli myös vaikeaa aika. Ennen teimme mieheni kaiken yhdessä. Kotityöt ja muut asioita me jaamme puoliksi. Nyt tarvitse auttaa miehelle ja työpäivän jalkeen, ja joutuu yksin hoitamaan kodin, kaupat, ruoan laittamisen ja koiran hoittamisen. Perhe tarkoittaa että kaikki tekevät työt yhdessä ja autettavat, ja tukevat toisiaan.

Toivon, että kahden viikon kuluttua kun kipsi poistetaan jalka paranee pian.

Marina Nyholm


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.