Keskiviikko, Heinäkuu 5, 2023, 08:10

Tänä vuonna alkukevät oli todella kylmä. Toukokuun lopussa kun maa vähän on kuivanut aloitan sivota pihaa, ja myöskin terassin. Pihalta poistin vanhat ja kuivat lehdet, leikkasin oksat ja istutin kukkapenkkiin uudet kauniit kukat. Odotin innolla lämpöä kesän ilmasta ja auringosta. Joka päivä kävin lenkillä, ja samalla tiellä lähimetsässä poimin vähän korvasieniä. En löytänyt kovin paljon, mutta niistä voin valmistaa muutaman kerran sienikastikkeen.

Kesäkuun alusta ilma oli yllättävän kylmä ja sateinen. En muistanut, että kesäkuussa yhtäkkiä satanut lunta ja yöllä tuli pakkanen. Minun pihalla melkein kaikki kukat paleltunut kuolleiksi. Onneksi illala ehdin poistaa huonekukat terasilta ja ne eivät paleltuneet.

Suomalainen kesä on todella kaunis mutta valitettavasti lyhyt. Haaveilen, että tänä kesänä ehdin vielä nautia kuumasta ilmasta ja auringosta. Kesä minulle aina tuo mukavan olon, ja hyvän mielen. Kesällä miehen kanssa usein kalastamme Alvajärvellä tai Palokkajärvellä. Kala ei ole tärkeä meille. Enemmän tykkäämme nauttia raikkaasta ilmasta, sekä kauniista suomalaisesta luonnosta. Myöskin kesällä tykkääme käydä ulkona syömässä, tai satamassa nauttia kahvista ja jäätelöstä.

Kesään liittyy mukavia ja ihania asioita, kuten matkustamista, lepoa ja rentoutua mökillä ja nauttia yöttömistä öistä ja upeista maisemista. Ehdoton kesään liittyvä asia on kylpeminen uudella tuoreella vastalla, joka tuoksuu todellakin kesälle.

Harrastan valokuvausta ja kun kävin lenkillä otin erilaisia kuvia luonnosta, joita talven aikana katselen puhelimessa tai tietokoneella ja muistan, miten luonto on kaunis.

Marina Nyholm

Toivotaan kaikille Huhtasuolaisille ihanasta ja auringosta kesää!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.