Keskiviikko, Elokuu 30, 2023, 07:25

Tämä oli erilainen kesä kuin edelliset.

Kesää odotellessa haaveilin lomasta ja lämpimistä päivistä. Haluaisin makailla rannalla mitään ajattelematta auringon alla. Mutta kesän alussa oli viileät päivät ja melkein koko kesä sää oli omituinen. Totta kai on ollut mukavan lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, mutta valitettavasti suurin osa kesästä usein vesisadetta, ja ukkosmyrskyjä. Pihalla on kasvanut nurmikko mutta sen vaikea ajaa ruoholeikurilla, koska se koko ajan pysähtyi ja juuttui ruohoon. Tämä johtui siitä, että nurmikko oli liian märkää.

Onneksi elokuussa ilma parani, ja tuli enemmän aurinkoisia päiviä.

Yleensä joka vuosi miehen kanssa lomaillemme ulkomailla. Tykkäämme paljon Espanjasta, mutta tänä vuonna suunnittelimme matkaa Israeliin. Mukava katsoa myöskin muita maita. Ajattelimme vierailla ikuisessa ja vanhassa Jerusalemin kaupungissa ja ja nähdä muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

.Valitettavasti sairauden takia me peruttaan matkan. Lomailtiin kotona, ja ihan mukavasti vietimme aikaa. Kävimme lenkillä koiran kanssa, kalastimme järvellä, ja joskus ajoimme Jyväskylän satamaan syömään tai juomaan kahvia jäätelön kanssa.

Kotona katselimme elokuvia ja luimme lempi kirjoja. Oli tosi mukava loma.

Mutta ja lomalla joskus tapahtuu ikävat asiat. Mini Manin kaupan parkkipaikalla autolleni tapahtuu vahinko ja auto sai naarmuja. Onneksi autolla on vakuutus ja vaurioita on korjatu.

Loman jälkeen mukava tulla takaisin töihin. Pajan väestä suurin osa on ottanut keväällä vilelypalstat Kuokalasta. Siellä he kasvattavat perunaa, ja papuja. Kesän lopussa ahkerat naiset ovat saaneet hyvät sadot. Minäkin sain maistiaisia perunoista, ja pavuista maistuu todella herkulliselta.

Toivoin, että syksyyn tulee kaunis ruska, ja ulkona ei paljon sada vettä.

 


Marina Nyholm

 


Mukava syksyn odotusta kaikille Huhtasuolaisille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.