Perjantai, Marraskuu 10, 2023, 08:41

Kun olin nuori en pitänyt paljon käsityöstä, vaikka äitini ja mummelli olivat todella hyvät käsityöläiset. Ätini on hyvin ja ammatillisesti osannut leikata ja ommella vaatteita ja kutoa. Minulla ja siskoilla oli äidin tai mummon nätiisti neulotut puserot, sukat ja käsineet, sekä myssyt. Mutta lapsena minä en halunnut oppia ädiltä käsitöitä, pidin enemmän vapaa aikana lukemisesta ja piirtämisestä. Koulussa tietenkin olen vähän oppinut ommella koneella ja kutomisesta.


Myöhemmin kun olen naimisissa, niin oppinunut enemmän käsityöstä. Ompelin lapselle joulu pukuja, korjasin vaatteita. Myöskin ompelin tytären nukeille vaatteita ja tein niille pahvilatikosta huonekalut. Tästä lähtien aloitin arvostamaan työtä, joka tein omilla käsillä. Artesaani koulutuksessa opin paljon käsityöstä, ja käsityöhön liittyvistä asioista: sunnitella tuotteita, käyttää erilaisia materialia, millä tavalla voi valmistaa laadukkaita tuotteita ja myöskin olen oppinut tykkäämään käsityöstä. Koulutuksen jälkeen olen myöskin keräillyt myöskin netistä erilaisia ohjeita ja kokeilin niitä valmistavalla erilaisia tuotteita eri tekniikoilla.


Nykyisin olen toiminut ohjaajana käsityöpajassa melkein 9 vuotta. Toimin suurin piirtein asiakaiden naisten kanssa, joka ovat kotoisin eri maista. Heillä kaikilla erilaiset taidot. Jotkut asiakkaat osaavat todella hyvin käsityötä, toiset aloittavat ihan alusta.Yritän opettaa heitä pikku hiljaa, oman vauhdin mukaan perusasioita, miten käyteään puikkoja, ja millä tavalla tehdään silmukkat, millä tavalla voi kutoa kangaspuilla. Myöskin olen opettanut asiakaita rakastamaan, ja olemaan ylpeä omasta työstä.


Tuntuu mukavalta kun minun asiakas joka alusta ei osannut tehdä mitään käsityöitä, myöhemmin valmistaa hyvät ja ladukkaat tuotteet.
Käsin tekeminen aina tuo ihmisille paljon hyvää mieltä, ei vaan pelkkä tuoteiden tekeminen. Käsityö on parantaa muistia, rentouttaa ja tuo ihmiselle itsetyytyväisyyttä.

Marina Nyholm

Hyvää syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolasille!


Ei viestejä
(*) Vaaditut kentät
Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.