Tiistai, Helmikuu 15, 2022, 09:11 | Ei kommentteja »

Suomalainen talvi luminen ja kaunis. Olen usein laittanut valokuvia suomalaisesta luonnosta instagramiin. Aina sain hyviä kommenttia kavereilta ja myöskin tuntemattomilta ihmisiltä miten on ihana luonto Suomessa. Puhtaat valkoiset lumet, ruskea ja vihreät metsän värit, kirkas aurinko sinisellä taivaalla.
Usein sain kommentit, että valokuvani muistuttavat jotai ihme taikamaailmaa.

Suomalainen luonto on oikeasti tianomainen. Kun yön taivaalle ilmestyivät revontulet, tai joskus päivällä voi nähdä haloilmiön ihminen voi tuntea olevansa jossain toisessa ulottovuudessa.

Tänä talvena ollut kovia pakkasia ja yllättävän paljon lunta.

Helmikuun alussa ainakin pari viikkoa on ollut erittäin hyvät päivät. Ei ole kovia pakkasia ja aurinko paistaa koko päivän. Aikuset ja lapset nauttivat luistelemisesta luistiradalla, hiihtämiaeatö laduilla ja laskemisesta mäkilöistä.

Tykkään itse hiihtämisestä, mutta valittettavasti polven takia en pysty nauttia hiihtämisestä. Kävelliminen minulle sopii ihan hyvin. Talven aikana yritän aina lähteä lenkille kun on hyvä ilma ja ulkona ei ole kova pakkanen.

Lenkille sain paljon iloa silmille kun aurinko paistoi kirkkaasti, sinineseltä taivaalta. Maahan laskenut syvät siniset varjot valkoisesti peittetty puut ja pensaat.

Myöskin lenkillä nautin syvästä rauhasta ja hiljaisuudesta. Rauha antaa voimaa kestää kiireiset arkipäivät.

Suosittelen kaikille kun teillä on vapaa aikaa lähtemään ulos nauttimaan raikkaasta ilmasta ja talven puhtaasta ja kauniista luonnosta.

Marina Nyholm


Tiistai, Joulukuu 21, 2021, 10:00 | Ei kommentteja »

Minun lempi ja paras vuodenaika on kesä, mutta lapsudesta asti kovasti rakastan joulua ja kaikkea mikä on liittyy Jouluun.
Luulen että monille ihmisille Joulu on ollut yksi tärkein aika vuodessa riipumatta maasta tai uskonnosta. Minun ystävät Japanista myöskin rakastavat Joulua. Me melkein joka päivä vaidetaan viestijä, ja kuvia miten menee ja miten koristelemme kodin ja jouluksi.


Tänä vuonna jouluun tunnelma on minulla erilainen, koska vuosi oli vaikeampi kuin aiemmin. Ensiksi vuoden alusta remontin takia muutimme toiseen paikkaan pariksi kuukaudeksi. Kerääminen asunnon tavarat, ja myöhemmin laittaminen niitä takaisin paikalle oli minulle iso homma. Toiseksi, että kaksi vuotta koronan takia en pääsenyt Venäjalle tyttären, ja äidin luo. Toivon, että ensi vuonna voin lähteä matkalle. Haluaisin ajatella positiivisesti tästä asiasta ja mennä eteenpäin.


Joulun aikana on paljon mukavia jouluun liittyviä asioita. Esimerkiksi joka aamu suklaakalenterin avaaminen. Pieni suklaan pala tekee päivästä iloisemman. Tykkään kovasti kun kotona olohuoneessa seisoo joulukuusi, joka on koristeltu kauniisti punaisilla ja kultaisilla lasipalloilla, pöydällä on laittettu punainen tai sininen pöytäliina ja päälle valko-kultainen kaitaliina. Huone tuoksuu kanelilta, vihreälta omenalta ja mandariinilta. Näistä pienistä asioista tulee oikein satumainen tunnelma.


Miehen tytär on kutsunut meitä viettämään Joulua hänen kotinsä. Siellä on varmasti mukava tavata sukulaiset ja juhlia yhdessä. Tänä vuonna me miehen kanssa päätimme, että olemme kotona. Meillä omat rutiinit. Aattona rauhallisesti valmistamme jouluruokia, ja käymme hautasmaalla jossa laitamme kynttilöitä sukulaisten haudoille. Kotona syömme jouluaterian, käymme, saunassa ja illalla avaamme lahjoja. Nautimme musiikista ja elokuvista. Meilla on tapa joka Joulua katsoa ”Holiday” elokuvan. Rauhallinen ja hiljainen Joulu, kuten pitääkin.


Toivon kaikille , että ensi vuonna tulee parempi ja hyvä vuosi. Jouluna kaikki toiveet ovat mahdollisia.
Marina Nyholm

Hyvää joulun odotusta kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Marraskuu 3, 2021, 08:47 | Ei kommentteja »

Alueella missä asun, on pieni metsä, samanlainen pikku metsä on varmasti jokaisella kaupunkialueella. Vaikka metsä ei ole kovin iso, siellä kasvavaa marjoja kuten mustikka ja puolukka, sekä erilaisia sieniä. Mustikoita tänä kesänä oli vähän ja marjat olivat pieniä. Kävin metsässä poimimassa mustikoita vain muutaman kerran piirakan takia.

Elokuun loppusa kävin metsässä katsomassa sieniä, koska elokuu on parasta sienikautta. Tykkään paljon poimia sieniä, koska se on helpompaa, kuin marjojen poimiminen. Meidän alueelta voi löytää kaikentyyppistä sieniä. Siellä kasvaa herkkutatteja, kangassieniä, haperoita, rouskuja ja myöskin voi löytää vähän kantarelleja. En ole kovin hyvä sienessä, joten kerään niitä sieniä, jotka itse tunnen hyvin.

Lempisieneni ovat kantarellit ja herkkutatit, koska ne ovat herkulliset ja ötökät eivät olleet ehtineet pilata niitä jos ne kasvavat nopeasti. Minulla ei ole erityisiä sienipaikoja metsässä. Jokainen vuosi on erilainen ja joskus hyvällä sienipaikalla on kasvanut vain vähän sieniä. Joten kävelen vain metsän läpi ja yritän löytää saalista.

Viime kerralla, kun kävin metsässä poimimassa sieniä sattui hauska tapaus. Keräsin herkkutatteja, niitä oli paljon. Kun sain sieniä tarpeeksi ja katsoin ympärilleni, yhtäkiä en ymmärtänyt, että en tiennyt missä olin. Tuo oli hauskaa! Kuulin kaukana autojen melua, mutta en tiennyt, mihin suuntaan mennä kotiin. En ole pelännyt metsässä, vaikka olen tiennyt, että meidän alueella asuivat ilvekset ja ketut. Lähdin eteenpäin ja vain seurasin metsäpolkua. Kävelin suoraan polkua noin 15 minuuttia, ja vieläkään en tuntenut tätä aluetta. Kun sitten tapasin pojan koiran kanssa tajusin, että kohta menen pois metsästä. Olin tehnyt suuren ympyrän metsässä.

Kun lähdette metsään poimimaan marjoja tai sieniä, mitä tahansa voi tapahtua. Pieni vinkki - käytäkää kirkkaita vaatteita, koska, jos eksyt, sinut löydetään helposti. Sienet ja marjat eivät välitä minkäväriset teidän vaatteet ovat, eivätkä pakenen pois, mutta kirkkaat vaatteet voivat pelastaa henkesi.

Marina Nyholm

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Tiistai, Syyskuu 7, 2021, 08:14 | Ei kommentteja »

Omassa kotimaassa on vaikka kuinka paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Kesällä me miehen kanssa kävimme Hirvikartanossa. Kymmenen kilometrin päässä Himokselle Jämsässä on olemassa mielenkiintoinen paikka, jossa pysyvästi asuvat lemmikikeinä hirviä ja peuroja.

Ajomatkalla nautimme auringosta, mukavasta olosta matkustamisesta ja katsoimme kaunista suomalaista luontoa. Saavuimme paikalle ja lähdimme syömaan Hirvikartanon ravintolassa. Matkan jalkeen oli mukava istua ja maistaa hyvä ateria. Kiitos Svetlana kokille.

Paikalla saapui vielä muita turisteja ja sitten me isäntän kanssa lähdimme kierokselle. Hirvet ja heidän pieni vasa asuvat suuren aitauksen takana. Siellä sitä riittää tilaa isomille eläimille jotka voivat kävellä turvallisesti, syödä ruohoa ja lehtiä. Aidan vieressa oli valmiiksi leikattuna paljon oksia, mitkä me myöhemmin tarjoisimme hirville. Tulimme aitaukselle isännän kanssa jossa Sauli- hirvi oli jo odottanut meitä, koska se oli kaukana vasansa kanssa.

Isäntä Jouko Partio kertoi meille, että kartanon eläimet eivät pelkää ihmisiä, koska he ovat tottuneet siihen, että ihmiset aina tarjoavat heille ruokaa. Hirvi-Sauli on erittäin suuri eläin, mutta näyttää rauhalliselta ja oli todella kiltti. Kun syötin kaikki pajun lehdet ja otimme tarpeksi valokuvia hirvi-Saulista, siirryimme seuraavaan paikkaan, jossa asuvat muutamat peurat ja poro. Niille me tarjosimme myöskin pajun lehtiä. Peurat ja poro olivat kauniita ja söpöjä. Niiden sarvet, kuten hirven sarvet, olivat vielä peitetty pehmeällä villalla.

Hirvikartano on todella mielenkiintoinen ja mukava paikka. Henkilökunta - nuori pariskunta ovat todella ystätavälliset. Isäntä tiesi hirvistä paljon ja me saimme uutta ja hyödyllistä tietoa hirvistä, esimerkiksi, että hirivllä on lyhyt muisti.

 

Marina Nyholm

 

Hyvää syyksyä kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Heinäkuu 21, 2021, 08:02 | Ei kommentteja »

Juhannuksen aikaan tykkään kun puutarhassani kukkii kauniita juhannusruusuja, saunassa nautin uudesta vastasta, ja katsoa juhannuskokkoa valkoisena yönä. Juhannus on todella paras kesän aika. Suomalainen luonto on todella kaunis ja varsinkin kauniimpi kesällä. Mutta luonnossa kasvavat ei pelkästään kukkia ja marjoja. Mestästä voi löytää vaarallisian eläimiä esimerkiksi käärmeitä.

Viime viikolla mieheni kanssa kävimme Tikkakoskella sukulaisen luona. Tapaamisen jälkeen me ajoimem Kanavuoren metsään vastan tekemistä varten. Löysimme sopivan paikan, jossa kasvavaa paljon koivuja. Pysähdyimme siellä. Heti kun nousimme autosta, tuhat hyttystä hyökkäsi kimppuun. Onneksi meillä oli Raid mukanamme. Suihkutimme päästä varpaisiin ja haisimme kuin kemiantehdas, ja lähdimme eteenpäin tekemään vastat. Paikan ympärillä oli paljon kiviä ja helpompi kävellä, kuin muissa paikoissa missä on kasvanut ja paksu paksu heinä. Minun vasta oli melkein valmis, kavelin vielä vähän matkaa eteenpäin ottamaan muutamat risut toisesta koivusta. Yhtäkkiä edessä huomasin kiven oäällä jonkun nauhan. Tulin lähemmäksi ja heti tajusin, että ei ole mikään nauha, se on oli kyykäärme. Lämpösellä kivellä se nautti auringosta, ja kun huomannut minut käärme liukui pois kiveltä. Minä seisoin ja prlkäsin liikkua. Mitä minä tein? Jalassani on sandaalit ja käärme pystyisi helposti puremaan jalkaa. Seisoin jonkin aikaa, sitten kolkutin jalkojani äänekkäästi varmistaen, että käärme on poissa. Juoksin autolle niin nopeasti, että tuuli vihelteli korvissani. Tiesin, että käärme ei koskaan hyökkää ensimmäisenä, jos tilanne on rauhallinen. Mutta esimerkiksi jos tapahtui näin, että käärme on näkymätön heinässä ja astuisin vahingossa sen päälle? Käärme heti olisi purenut jalkaani. Nyt minun autossani on kumisaappaat metsässä kulkua varten.

Muistakaa turvallisesti metsässä. Hyvät kengät, kirkkaat vaatteet, joten jos eksyt, sinut on helpompi löytää. Veitsi, kompassi ovat myös välttämättömiä asioita.

Marina Nyholm

Hyvää Juhannusta kaikille Huhtasuolaisille!


Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.