Keskiviikko, Marraskuu 3, 2021, 08:47 | Ei kommentteja »

Alueella missä asun, on pieni metsä, samanlainen pikku metsä on varmasti jokaisella kaupunkialueella. Vaikka metsä ei ole kovin iso, siellä kasvavaa marjoja kuten mustikka ja puolukka, sekä erilaisia sieniä. Mustikoita tänä kesänä oli vähän ja marjat olivat pieniä. Kävin metsässä poimimassa mustikoita vain muutaman kerran piirakan takia.

Elokuun loppusa kävin metsässä katsomassa sieniä, koska elokuu on parasta sienikautta. Tykkään paljon poimia sieniä, koska se on helpompaa, kuin marjojen poimiminen. Meidän alueelta voi löytää kaikentyyppistä sieniä. Siellä kasvaa herkkutatteja, kangassieniä, haperoita, rouskuja ja myöskin voi löytää vähän kantarelleja. En ole kovin hyvä sienessä, joten kerään niitä sieniä, jotka itse tunnen hyvin.

Lempisieneni ovat kantarellit ja herkkutatit, koska ne ovat herkulliset ja ötökät eivät olleet ehtineet pilata niitä jos ne kasvavat nopeasti. Minulla ei ole erityisiä sienipaikoja metsässä. Jokainen vuosi on erilainen ja joskus hyvällä sienipaikalla on kasvanut vain vähän sieniä. Joten kävelen vain metsän läpi ja yritän löytää saalista.

Viime kerralla, kun kävin metsässä poimimassa sieniä sattui hauska tapaus. Keräsin herkkutatteja, niitä oli paljon. Kun sain sieniä tarpeeksi ja katsoin ympärilleni, yhtäkiä en ymmärtänyt, että en tiennyt missä olin. Tuo oli hauskaa! Kuulin kaukana autojen melua, mutta en tiennyt, mihin suuntaan mennä kotiin. En ole pelännyt metsässä, vaikka olen tiennyt, että meidän alueella asuivat ilvekset ja ketut. Lähdin eteenpäin ja vain seurasin metsäpolkua. Kävelin suoraan polkua noin 15 minuuttia, ja vieläkään en tuntenut tätä aluetta. Kun sitten tapasin pojan koiran kanssa tajusin, että kohta menen pois metsästä. Olin tehnyt suuren ympyrän metsässä.

Kun lähdette metsään poimimaan marjoja tai sieniä, mitä tahansa voi tapahtua. Pieni vinkki - käytäkää kirkkaita vaatteita, koska, jos eksyt, sinut löydetään helposti. Sienet ja marjat eivät välitä minkäväriset teidän vaatteet ovat, eivätkä pakenen pois, mutta kirkkaat vaatteet voivat pelastaa henkesi.

Marina Nyholm

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Tiistai, Syyskuu 7, 2021, 08:14 | Ei kommentteja »

Omassa kotimaassa on vaikka kuinka paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Kesällä me miehen kanssa kävimme Hirvikartanossa. Kymmenen kilometrin päässä Himokselle Jämsässä on olemassa mielenkiintoinen paikka, jossa pysyvästi asuvat lemmikikeinä hirviä ja peuroja.

Ajomatkalla nautimme auringosta, mukavasta olosta matkustamisesta ja katsoimme kaunista suomalaista luontoa. Saavuimme paikalle ja lähdimme syömaan Hirvikartanon ravintolassa. Matkan jalkeen oli mukava istua ja maistaa hyvä ateria. Kiitos Svetlana kokille.

Paikalla saapui vielä muita turisteja ja sitten me isäntän kanssa lähdimme kierokselle. Hirvet ja heidän pieni vasa asuvat suuren aitauksen takana. Siellä sitä riittää tilaa isomille eläimille jotka voivat kävellä turvallisesti, syödä ruohoa ja lehtiä. Aidan vieressa oli valmiiksi leikattuna paljon oksia, mitkä me myöhemmin tarjoisimme hirville. Tulimme aitaukselle isännän kanssa jossa Sauli- hirvi oli jo odottanut meitä, koska se oli kaukana vasansa kanssa.

Isäntä Jouko Partio kertoi meille, että kartanon eläimet eivät pelkää ihmisiä, koska he ovat tottuneet siihen, että ihmiset aina tarjoavat heille ruokaa. Hirvi-Sauli on erittäin suuri eläin, mutta näyttää rauhalliselta ja oli todella kiltti. Kun syötin kaikki pajun lehdet ja otimme tarpeksi valokuvia hirvi-Saulista, siirryimme seuraavaan paikkaan, jossa asuvat muutamat peurat ja poro. Niille me tarjosimme myöskin pajun lehtiä. Peurat ja poro olivat kauniita ja söpöjä. Niiden sarvet, kuten hirven sarvet, olivat vielä peitetty pehmeällä villalla.

Hirvikartano on todella mielenkiintoinen ja mukava paikka. Henkilökunta - nuori pariskunta ovat todella ystätavälliset. Isäntä tiesi hirvistä paljon ja me saimme uutta ja hyödyllistä tietoa hirvistä, esimerkiksi, että hirivllä on lyhyt muisti.

 

Marina Nyholm

 

Hyvää syyksyä kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Heinäkuu 21, 2021, 08:02 | Ei kommentteja »

Juhannuksen aikaan tykkään kun puutarhassani kukkii kauniita juhannusruusuja, saunassa nautin uudesta vastasta, ja katsoa juhannuskokkoa valkoisena yönä. Juhannus on todella paras kesän aika. Suomalainen luonto on todella kaunis ja varsinkin kauniimpi kesällä. Mutta luonnossa kasvavat ei pelkästään kukkia ja marjoja. Mestästä voi löytää vaarallisian eläimiä esimerkiksi käärmeitä.

Viime viikolla mieheni kanssa kävimme Tikkakoskella sukulaisen luona. Tapaamisen jälkeen me ajoimem Kanavuoren metsään vastan tekemistä varten. Löysimme sopivan paikan, jossa kasvavaa paljon koivuja. Pysähdyimme siellä. Heti kun nousimme autosta, tuhat hyttystä hyökkäsi kimppuun. Onneksi meillä oli Raid mukanamme. Suihkutimme päästä varpaisiin ja haisimme kuin kemiantehdas, ja lähdimme eteenpäin tekemään vastat. Paikan ympärillä oli paljon kiviä ja helpompi kävellä, kuin muissa paikoissa missä on kasvanut ja paksu paksu heinä. Minun vasta oli melkein valmis, kavelin vielä vähän matkaa eteenpäin ottamaan muutamat risut toisesta koivusta. Yhtäkkiä edessä huomasin kiven oäällä jonkun nauhan. Tulin lähemmäksi ja heti tajusin, että ei ole mikään nauha, se on oli kyykäärme. Lämpösellä kivellä se nautti auringosta, ja kun huomannut minut käärme liukui pois kiveltä. Minä seisoin ja prlkäsin liikkua. Mitä minä tein? Jalassani on sandaalit ja käärme pystyisi helposti puremaan jalkaa. Seisoin jonkin aikaa, sitten kolkutin jalkojani äänekkäästi varmistaen, että käärme on poissa. Juoksin autolle niin nopeasti, että tuuli vihelteli korvissani. Tiesin, että käärme ei koskaan hyökkää ensimmäisenä, jos tilanne on rauhallinen. Mutta esimerkiksi jos tapahtui näin, että käärme on näkymätön heinässä ja astuisin vahingossa sen päälle? Käärme heti olisi purenut jalkaani. Nyt minun autossani on kumisaappaat metsässä kulkua varten.

Muistakaa turvallisesti metsässä. Hyvät kengät, kirkkaat vaatteet, joten jos eksyt, sinut on helpompi löytää. Veitsi, kompassi ovat myös välttämättömiä asioita.

Marina Nyholm

Hyvää Juhannusta kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Toukokuu 12, 2021, 08:01 | Ei kommentteja »

Mukava kun ihmiset harrastavat jotain mielenkintoista omana vapaa-aikana. Harrastuksesta tulee hyvä mieli, arkeen vaihtelua. Harastuksen avulla ihmiset voivat saada uusia ystäviä, oppia uusia taitoja.

Nykyisenä aikana kuin kuntosalit ja kerhot ovat kiinni, kannattaa harrastaa liikuntaa ulkona. Se antaa kuntoa ja hyvinvointia ihmisille. Myöskin liikkumalla ulkona voi nauttia kauniista paikoista, ja suomalaista maisemasta. You Tubessa voi löytää paljon erilaisia ideoita kasityöstä, ja voi kokeilla jotakin uutta samana aikana, kun katsot videoilta ohjeita. Itse olen oppinut You Tubesta paljon neulomista ja virkkaamista.

Harrastukset ovat yleensä aika rentoja, mutta niistä saa hyvää kuntoa, ja myöskin harrastustoiminta moitivoi ihmiset tekemään jotakin säännöllisesti kuten keräämään hyödylliset tiedot ja taidot, sekä kokeilla jotakin uutta.

Minullakin on monia harratuksia, kuten kävely, kirjan lukeminen, piirtäminen, valokuvien ottaminen ja myöskin olen nuken keräilija. Nukkeja olen keräillyt yli 10 vuotta. Kuin aloitin harrastamaan kerätä nukkeja, opint paljon. Valmistan itse nukeile erilaisia ja erikokoisia vaatteitta kuten juhlamekoja, farkkuja, paitoja, takkia. Teen itse nkeille kengät, sandaalit, myöskin olen tehnyt huonekalut. Olen oppinut ottamaan hyviä valokuvia.

Aina kun lähdin matkalle ulkomaille otin jonkun nukeista mukaani. Valokuvat nukeista laitan instagramin. Sieltä olen löytänyt harrastuksen kautta hyviä kaveireta erilasista maista. Me jaamme erilaisia tietoja esimerkiksi ompelusta, ja neulomisesta. Vaihdamme mielipiteitä uusista elokuvista, kirjoista. Tuemme toisiamme jos tarvittee. Kun olin sairas, sain yli 150 viestiä ihmisiltä eripuolilta maailmaa.

Minun mielestäni Ihmisillä kenellä on joku harrastus viettävät enemmän aktiivista ja mielenkiintoista elämää

 

Marina Nyholm

 

Hyvää kevään jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Torstai, Maaliskuu 4, 2021, 08:54 | Ei kommentteja »

Varmasti jokainen ihminen on elämässä on kokenut vaikka kerran tai useammin muuttaa vanhasta kodista uuteen. Talo missä asumme miehen kanssa on vanha noin 20 vuotta. Meidän taloyhtiössä päätettiin, että tarvitsee tehdä huonestoremonttia kaikissa asunnoissa. Remontin aikana me talon asukkaat lähdemme asumaan toiseen taloon siihen asti, kun meidän talo on valmis.

Minun mielestäni muuttaminen johonkin toiseen paikkaan on todella iso, vaikea ja stressaava homma. Tarvitsee kerätä kaikki tavarat, pakata ne hyvin, ja sitten uudessa paikassa täytyy osa niistä purkaa ja kuukauden kuluttua siten taas täytyy pakatta tavarat ja uudestaan purkaa ne kotona.

Onneksi meillä oli riittävästi aikaa. Pari viikkoa ennen muutamista meille oli tuotu monta kuljetuslaatikkoa. Muovilaatikoihin laitoimme kaikki pienet tavarat kuten kirjat, keittiötavarat, astiat ja lääkkeet. Kaikki tärkeat paperit laitoimme erikois laatikkoon, jossa on lukot. Vaatteita olen laittanut jätesäkkiin. Huonekalut ja kattolammut rullasimme päälle muovikelmua, sillä voi hyvin suojata kolhiintumisvaaran vuoksi. Pieni osa tavaroista kuten kukat veimme itse autolla, mutta huonekalut, ja raskaat tavarat ja muovilaatikot on vietty kuljetuspalvelun autolla. Uudessa paikassa puretaan laatikoista vain tavaroita mitä me tarvitsemme jonkun aikaa kun asumme siellä.

Muutto homma oli niin iso ja todella stressaava asia. Myös television ja netin saaminen toimivaksi teetti paljon töitä. Meidän asunnossa, joka nyt on korjauksessa nettiyhteys modeemin saimme puhelinpistokkeen kautta, mutta tässä asunnossa nettiyhteys voi saada vain antennikaapelin kautta. Meidän lajakasmodemi ei kelpaa, koska sillä ei ole antennijohdon paikaa. Meidän oli pakko hakea Teliasta uusi kaabelimodeemi, jolla on antenikaapelin paikka ja sitten Power kaupasta uusi antennikaapeli.

Kiitos Powern kaupan myyjille, että he niin todella hyvin he neuvoivat ja auttoivat ostamaan sopivan antennikaapelin. Onneksi nyt kaikki on järjestetty. Viihdymme hyvin asumassa tässä paikassa, mutta odotamme innolla, kun asunnomme valmis ja palaamme kotiin. Kotona vielä on iso homma löytää kaikki, mitä pakasimme laatikoihin.

Marina Nyholm

Hyvää talven jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.