Tiistai, Syyskuu 7, 2021, 08:14 | Ei kommentteja »

Omassa kotimaassa on vaikka kuinka paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja. Kesällä me miehen kanssa kävimme Hirvikartanossa. Kymmenen kilometrin päässä Himokselle Jämsässä on olemassa mielenkiintoinen paikka, jossa pysyvästi asuvat lemmikikeinä hirviä ja peuroja.

Ajomatkalla nautimme auringosta, mukavasta olosta matkustamisesta ja katsoimme kaunista suomalaista luontoa. Saavuimme paikalle ja lähdimme syömaan Hirvikartanon ravintolassa. Matkan jalkeen oli mukava istua ja maistaa hyvä ateria. Kiitos Svetlana kokille.

Paikalla saapui vielä muita turisteja ja sitten me isäntän kanssa lähdimme kierokselle. Hirvet ja heidän pieni vasa asuvat suuren aitauksen takana. Siellä sitä riittää tilaa isomille eläimille jotka voivat kävellä turvallisesti, syödä ruohoa ja lehtiä. Aidan vieressa oli valmiiksi leikattuna paljon oksia, mitkä me myöhemmin tarjoisimme hirville. Tulimme aitaukselle isännän kanssa jossa Sauli- hirvi oli jo odottanut meitä, koska se oli kaukana vasansa kanssa.

Isäntä Jouko Partio kertoi meille, että kartanon eläimet eivät pelkää ihmisiä, koska he ovat tottuneet siihen, että ihmiset aina tarjoavat heille ruokaa. Hirvi-Sauli on erittäin suuri eläin, mutta näyttää rauhalliselta ja oli todella kiltti. Kun syötin kaikki pajun lehdet ja otimme tarpeksi valokuvia hirvi-Saulista, siirryimme seuraavaan paikkaan, jossa asuvat muutamat peurat ja poro. Niille me tarjosimme myöskin pajun lehtiä. Peurat ja poro olivat kauniita ja söpöjä. Niiden sarvet, kuten hirven sarvet, olivat vielä peitetty pehmeällä villalla.

Hirvikartano on todella mielenkiintoinen ja mukava paikka. Henkilökunta - nuori pariskunta ovat todella ystätavälliset. Isäntä tiesi hirvistä paljon ja me saimme uutta ja hyödyllistä tietoa hirvistä, esimerkiksi, että hirivllä on lyhyt muisti.

 

Marina Nyholm

 

Hyvää syyksyä kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Heinäkuu 21, 2021, 08:02 | Ei kommentteja »

Juhannuksen aikaan tykkään kun puutarhassani kukkii kauniita juhannusruusuja, saunassa nautin uudesta vastasta, ja katsoa juhannuskokkoa valkoisena yönä. Juhannus on todella paras kesän aika. Suomalainen luonto on todella kaunis ja varsinkin kauniimpi kesällä. Mutta luonnossa kasvavat ei pelkästään kukkia ja marjoja. Mestästä voi löytää vaarallisian eläimiä esimerkiksi käärmeitä.

Viime viikolla mieheni kanssa kävimme Tikkakoskella sukulaisen luona. Tapaamisen jälkeen me ajoimem Kanavuoren metsään vastan tekemistä varten. Löysimme sopivan paikan, jossa kasvavaa paljon koivuja. Pysähdyimme siellä. Heti kun nousimme autosta, tuhat hyttystä hyökkäsi kimppuun. Onneksi meillä oli Raid mukanamme. Suihkutimme päästä varpaisiin ja haisimme kuin kemiantehdas, ja lähdimme eteenpäin tekemään vastat. Paikan ympärillä oli paljon kiviä ja helpompi kävellä, kuin muissa paikoissa missä on kasvanut ja paksu paksu heinä. Minun vasta oli melkein valmis, kavelin vielä vähän matkaa eteenpäin ottamaan muutamat risut toisesta koivusta. Yhtäkkiä edessä huomasin kiven oäällä jonkun nauhan. Tulin lähemmäksi ja heti tajusin, että ei ole mikään nauha, se on oli kyykäärme. Lämpösellä kivellä se nautti auringosta, ja kun huomannut minut käärme liukui pois kiveltä. Minä seisoin ja prlkäsin liikkua. Mitä minä tein? Jalassani on sandaalit ja käärme pystyisi helposti puremaan jalkaa. Seisoin jonkin aikaa, sitten kolkutin jalkojani äänekkäästi varmistaen, että käärme on poissa. Juoksin autolle niin nopeasti, että tuuli vihelteli korvissani. Tiesin, että käärme ei koskaan hyökkää ensimmäisenä, jos tilanne on rauhallinen. Mutta esimerkiksi jos tapahtui näin, että käärme on näkymätön heinässä ja astuisin vahingossa sen päälle? Käärme heti olisi purenut jalkaani. Nyt minun autossani on kumisaappaat metsässä kulkua varten.

Muistakaa turvallisesti metsässä. Hyvät kengät, kirkkaat vaatteet, joten jos eksyt, sinut on helpompi löytää. Veitsi, kompassi ovat myös välttämättömiä asioita.

Marina Nyholm

Hyvää Juhannusta kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Toukokuu 12, 2021, 08:01 | Ei kommentteja »

Mukava kun ihmiset harrastavat jotain mielenkintoista omana vapaa-aikana. Harrastuksesta tulee hyvä mieli, arkeen vaihtelua. Harastuksen avulla ihmiset voivat saada uusia ystäviä, oppia uusia taitoja.

Nykyisenä aikana kuin kuntosalit ja kerhot ovat kiinni, kannattaa harrastaa liikuntaa ulkona. Se antaa kuntoa ja hyvinvointia ihmisille. Myöskin liikkumalla ulkona voi nauttia kauniista paikoista, ja suomalaista maisemasta. You Tubessa voi löytää paljon erilaisia ideoita kasityöstä, ja voi kokeilla jotakin uutta samana aikana, kun katsot videoilta ohjeita. Itse olen oppinut You Tubesta paljon neulomista ja virkkaamista.

Harrastukset ovat yleensä aika rentoja, mutta niistä saa hyvää kuntoa, ja myöskin harrastustoiminta moitivoi ihmiset tekemään jotakin säännöllisesti kuten keräämään hyödylliset tiedot ja taidot, sekä kokeilla jotakin uutta.

Minullakin on monia harratuksia, kuten kävely, kirjan lukeminen, piirtäminen, valokuvien ottaminen ja myöskin olen nuken keräilija. Nukkeja olen keräillyt yli 10 vuotta. Kuin aloitin harrastamaan kerätä nukkeja, opint paljon. Valmistan itse nukeile erilaisia ja erikokoisia vaatteitta kuten juhlamekoja, farkkuja, paitoja, takkia. Teen itse nkeille kengät, sandaalit, myöskin olen tehnyt huonekalut. Olen oppinut ottamaan hyviä valokuvia.

Aina kun lähdin matkalle ulkomaille otin jonkun nukeista mukaani. Valokuvat nukeista laitan instagramin. Sieltä olen löytänyt harrastuksen kautta hyviä kaveireta erilasista maista. Me jaamme erilaisia tietoja esimerkiksi ompelusta, ja neulomisesta. Vaihdamme mielipiteitä uusista elokuvista, kirjoista. Tuemme toisiamme jos tarvittee. Kun olin sairas, sain yli 150 viestiä ihmisiltä eripuolilta maailmaa.

Minun mielestäni Ihmisillä kenellä on joku harrastus viettävät enemmän aktiivista ja mielenkiintoista elämää

 

Marina Nyholm

 

Hyvää kevään jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Torstai, Maaliskuu 4, 2021, 08:54 | Ei kommentteja »

Varmasti jokainen ihminen on elämässä on kokenut vaikka kerran tai useammin muuttaa vanhasta kodista uuteen. Talo missä asumme miehen kanssa on vanha noin 20 vuotta. Meidän taloyhtiössä päätettiin, että tarvitsee tehdä huonestoremonttia kaikissa asunnoissa. Remontin aikana me talon asukkaat lähdemme asumaan toiseen taloon siihen asti, kun meidän talo on valmis.

Minun mielestäni muuttaminen johonkin toiseen paikkaan on todella iso, vaikea ja stressaava homma. Tarvitsee kerätä kaikki tavarat, pakata ne hyvin, ja sitten uudessa paikassa täytyy osa niistä purkaa ja kuukauden kuluttua siten taas täytyy pakatta tavarat ja uudestaan purkaa ne kotona.

Onneksi meillä oli riittävästi aikaa. Pari viikkoa ennen muutamista meille oli tuotu monta kuljetuslaatikkoa. Muovilaatikoihin laitoimme kaikki pienet tavarat kuten kirjat, keittiötavarat, astiat ja lääkkeet. Kaikki tärkeat paperit laitoimme erikois laatikkoon, jossa on lukot. Vaatteita olen laittanut jätesäkkiin. Huonekalut ja kattolammut rullasimme päälle muovikelmua, sillä voi hyvin suojata kolhiintumisvaaran vuoksi. Pieni osa tavaroista kuten kukat veimme itse autolla, mutta huonekalut, ja raskaat tavarat ja muovilaatikot on vietty kuljetuspalvelun autolla. Uudessa paikassa puretaan laatikoista vain tavaroita mitä me tarvitsemme jonkun aikaa kun asumme siellä.

Muutto homma oli niin iso ja todella stressaava asia. Myös television ja netin saaminen toimivaksi teetti paljon töitä. Meidän asunnossa, joka nyt on korjauksessa nettiyhteys modeemin saimme puhelinpistokkeen kautta, mutta tässä asunnossa nettiyhteys voi saada vain antennikaapelin kautta. Meidän lajakasmodemi ei kelpaa, koska sillä ei ole antennijohdon paikaa. Meidän oli pakko hakea Teliasta uusi kaabelimodeemi, jolla on antenikaapelin paikka ja sitten Power kaupasta uusi antennikaapeli.

Kiitos Powern kaupan myyjille, että he niin todella hyvin he neuvoivat ja auttoivat ostamaan sopivan antennikaapelin. Onneksi nyt kaikki on järjestetty. Viihdymme hyvin asumassa tässä paikassa, mutta odotamme innolla, kun asunnomme valmis ja palaamme kotiin. Kotona vielä on iso homma löytää kaikki, mitä pakasimme laatikoihin.

Marina Nyholm

Hyvää talven jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Tammikuu 27, 2021, 09:24 | Ei kommentteja »

Tämä vuosi on ollut erittäin haasteellinen ja vaikea meille kaikille. Koko maailma muutunnut korona-pandemian takia. Ei ikinä kukaan voi arvioida, että tämä tauti pysyy maailmassa niin todella pitkän ajan. Noin vuosi on mennyt, että ei voi matkustaa ulkomaille ja myöskin omassa maassa parempi pysyä kotona. Itse en ole käynyt noin vuoteen Venäjällä. En ole nähnyt pitkään aikaan omaa äitiä ja tytärtä. Onneksi on olemassa Skype ja Watsap ja vain niiden kautta olemme ottaneet yhteyttä. Mutta tietenkin soittaminen ei voi koskaan kovata läsnooloa.

Tänä vuonna ei tullut Tokion Olympialaiset. Se on sääli, koska Olympialaiset ei ole ihmiskunnale vaan urheilutapahtuma ja kilpailu kuka urheillijasta on paras, Olympialaiset tuovat ihmisille myös hyvän mielen ja juhlatunnelman.

Korona virus on vaikuttanut ihmisten elämän monella tavalla. Ravintolat, harrastustilat, lomapaikat melkein kaikki ovat kiini koko vuoden. Koulut usein karanteenissa ja oppilaiden täytyy opiskella kotona. Paljon ihmisiä on olleet lomautettuna ja jääneet työttömäksi. Koronakriisi vei monen perheen toimeentulon. Mutta kuitenkin pahin, että monet perheet ovat menettäneet koronan takia sukulaisia.

Melkein vuoden koko ihmiskunnan täytyy monessa paikassa käyttää maskia. En arvanut, että nykyisenä aikana, kun ihmiskunta osaa käyttää älypuhelinta ja rakentaa avaruuslaivat meitä vielä täytyy opettaa pesemään kädet ja minne saa yskiä julkisessa paikossa, aivan kuin keski aikana.

Nykyisessä tilanteessa täytyy myöskin opettaa, että maskia ei saa heittää pelkästään, maahan ja kertakäyttömaskia täytyy käytön jälkeen viedä roskiin. Kertakäyttömaskia on tehty polupropeenista, se on todella kestävää ja ei hajoa luonnossa nopeasti. Olen lukenut lehdistä, että nyt monessa maassa maskin takia tulee uusi ongelma. Jokien tai meren pinnalla on paljon heitettyjä maskia. Linnut myöskin helposti sotkeutuvat maskeihin, ja sitten kuolevat, koska eivat pysty lentämään.

Toivoin että kohta tulee rokotus koronasta ja tavallinen elämä tulee takaisin kuin ennenkin. Kun tavallinen elämä joskus palaa takaisin, niin unohdetaan maskit äkkiä. Pääsemme käymään sukulaisten ja ystävien luona.

Tämä jouluna me vielä pysymme kotona perhepiirissä. Mutta toivon kaikille että seuraavana vuonan voimme juhlia Joulua missä haluasimme, vaikka aurinkorannalla.

Marina Nyholm


Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.