Tiistai, Marraskuu 3, 2020, 08:53 | Ei kommentteja »

Melkein joka perheessa on kotona lemmikieläin. Esimerkiksi koirat ja kissat ovat vanhimmista, ja rakkaimmista lemmikkieläimistä. Kanit ovat niin ihanat ja hauskat kotieläimet ja myöskin pikku kultakalasta voi tulla ihmisille mukava kaveri.

 


Lemmikistä aina saat iloa ja hyvää mieltä. ja niin ihana tunne, kun otat lämpimän kerän syliin.

Kotielämistä kuin kissoista ja koirista on myöskin paljon hyötyä; koira esimerkiksi vartioi kotia, ja sen kanssa voi käydä metsästämässä, sekä harrastetoiminnassa. Maasedulla kissat metsästävät hiiriä, jotka voivat asua navetassa tai voi yhtäkkiä vilahtaa talon nurkissa. Mutta suurin piirtein lemmikkieläimet tuovat meidän elämään rakkauta ja iloa.

 


Täytyy muistaa, että me olemme aina vastussa niistä, kun tuomme niitä kotin. Eläimet kuin ihmisetkin vaativat oman hoidon, ja rakkautta.

 


Meidän perheessä Jessika asunut noin 9 vuotta. Se on suloinen kääpiömäyräkoira joka luonteeltaan on rauhallinen, hauska, iloinen ja ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Vaikka Jessikka on mukava, mutta joskus itsepäinen ja todella osaa mököttää, jos kieltää jotain siltä.

 


Pienen koiran hoitaminen meille ei ole vaikeaa. Mielellään leikimme koiran kanssa, käymme joka päivä lenkilleä Koiran hoitaminen ei vaikuttanut meidän arkkielämään, paitsi jos koira on sairastanut.

 


Sairas eläin on todella vaikea. Se itse ei osaa sanoa mistä tulee kivut, ja lemikki ehdottamasti tarvitsee lääkarin hoitoa. Se on todella kallis, joskus kalliimpi kuin sairaan ihmisten hoitaminen. Mutta ei kukaan pysty katsomaan, kun lemmiki kärsii kipua.

 


Esimerkiksi pari kuukautta sitten meidan koira on sairastui. Koiralle yhtäkiä tuli kova selkä kipu ja sen takajalat evät toimineet. Kiireesesti lähdimme elänklinikaan hakemaan apua. Sielä lääkäri on tutkinut koiran tilanteen ja koira pääsi pääsi röntgeniin. Sen jälkeen, kun lääkari on selvittänyt kivun syytä hän suosittteli koiran selkäleikkausta. Leikata täytyy mahdollisimman nopeasti, mutta sen voi tehdä vain Helsingin klinikassa. Jessika sai eläinlääkäriltä kipulääkettä, joka auttoi heti. Koira nukkui rauhallisesti ja me mietimme koiran leikausta. Soitimme toiseen klinikkaan ja sieltä lääkari antoi meille neuvoja, että Jessikan pitää olla omassa paikassa, ei mahdollisesti saa liikkua. Kivun hoitamiseen tulehdus ja kipuläkkeitä.

 


Kun koira selvisi yön yli, huomasimme, että sen takajalat toimii ja se pystyi pikku hiljaa kävelemään. Onneksi meille ei tarvitse lähteä Helsingin klinnikalle.

 


Koiran leikkauksen hinta on noin 1,500 euroa ja leikauksen jälkeen koira itse ei nouse jalalle, sie tarvitsee terapiaa, ja hierontaa.

 


Kaksi viikkoa olivat vaikeat meille kaikille, mutta lepääminen ja lääkkeet auttoivat koiran toipumisessa.

 


Nyt Jessika voi hyvin, ja toivomme että hän pysyy terveenä pitkä aikaa.

Haluan toistaa, että jos ennen kun otaa lemmikin kotia muistakaa , se voi tuoda kotiin iloa ja myöskin vaatii hoitoa, mutta joskus tuo myös surua.

 


Marina Nyholm

 

 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Tiistai, Syyskuu 1, 2020, 08:19 | Ei kommentteja »

Kesän aika on aina kaunis ja sinä aikana voimme nauttia ihanista lämmistä päivistä, ja vihreästä luonnosta. Mukava viettää aikaa kesämökillä tai lähteä ulkomaille. Varmasti monilla ihmisillä hyvissä ajoin on ollut suunnitelmia miten ja missä he viettävät kesälomaa. Mutta ehkä kaikkea ei voi suunnitella.

 


Tämä kesä olikin odottamattoman erilainen. Koronana takia ihmisille turvallisempi pysyä kotona ja ei lähteä mihinkään ja varsinkin ulkomaille. Ikävä kyllä, että aikuset ja lapset ovat erittäin pettyneet kun matkat ovat peruuntuneet ja he eivät matkustaneet kaukomaille. J myöskin omassa maassa nykyisenä aikana peruttu monet eirlaiset tapahumat, kuten festarit ja isot urheilutapahtumat.

 


Onneksi Suomessa tilane ei ole kovin paha. Ihmiset voivat liikkua ihan vaapaasti ja nauttia kesästä vaikka omassa kaupungissa tai jos on mahdollista nökillä. Tänä vuonna kesä oli lämmin ja joskus todella kuuma, että jokainen voi nautia lämpimästä kesäsateesta ja rentoutua jossain joen tai järven rannalla. Jos ei saa matkustaa ulkomaille, sitten voi vaikka omassa kaupungissa tai kotiseudulla löytää myöskin mielenkiintoisia paikkoja.

 


Me miehen kanssa melkein joka kesä kävimme ulkomailla. Mutta tänä kesänä kuten muutkin olemme olleet kotona. En ole kovin pettynyt, että jäin kotia, koska rakastan paljon luontoa ja osaan löytää tavallisista asioista jotakin mielenkiintoista ja iloa. Joka päivä kävin lenkillä, otin luonnosta valokuvia, poimin kesäkukkia metsässä. Joskus istuin kivellä järven rannalla nautin rauhasta ja katselin kun aurinko laskee. Metsässä poimin mustikoita, vadelmaa ja sieniä. Sadepäivänä katsoin Netflixita elokuvia tai luin kirjoja. Yritin elää ja nautia joka kesän hetkestä.

 


Toivon kaikkien nauttivan viimeisistä kesän päivistä!

 


Marina Nyholm


Keskiviikko, Heinäkuu 1, 2020, 08:09 | Ei kommentteja »

Kriisitilanne koronaviruksen takia on vaikuttanut merkittävästi ihmisten elämään. Meidän elämä on muuttunut sillä tavalla, että kriisin aikana monissa maissa ihmiset pysyvät kotona kuin vankilassa ja välttävät kontakteja, muiden ihmisten kanssa. Vielä muutamia kuukausia sitten ei kukaan on arvannut, että tällaista voi tapahtua maailmassa.

Koko ihmiskunnalle tuli iso muutos. Karanteenin takia monet työntekijät ovat lomautettu ja toiset tekevät etätyötä kotona. Myöskin lapsille oli vaikea karanteeni aikana. Etäopiskelussa täytyy pystyä keskittymään koulun tehtäviin ja myöskin olla oma-aloitteinen koulu tehtävissä. Myöskin hankalaa, että he pysyvät kotona koko päivän ja eivät voi viettää aikaa kavereiden kanssa.

Olin koko karanteenin aikana kotona. Paja oli suljettu ja me miehen kanssa pysyimme kotona kuten muutkin. Yritin vältää turhaa ihmisten tapaamista, vain kävin kaupassa pari kertaa viikossa. Muistan aina turvavälista, ja kaupassa käynnin jälkeen pesen kädet hyvin. Melkein joka päivä kävin lenkillä ja vältellin ulkoilessani ihmiskontakteja.

Kotona vietetty aika ei ole tylsä, koska on aina paljon tekemistä. Myöskin minulla on erilaisia harrastuksia. Miehin kanssa olemme lukeneet kirjoja, katsoimme erilaisia elokuvia ja sarjoja, sekä ulkoilimme koiran kanssa. Olen mielelläni aina piirtänyt piirustuksia ja nyt kirjoitin 50 sivuisen kirjan. Joskus olen tehnyt käsityötä ja kokeilen erilaisia uusia mallia. Melkein joka päivä otin yhteyttä sukulaisten ja kavereiden kanssa. Me soitimme toinen toisille ja vaidettiin uutisia.

Instagramissa minulla on myöskin yhteytä muiden ihmisten kanssa. Oli niin positivinen kokemus, että näinä erityisinä aikoina olimme kaikki yhdessä riippumatta missä maasa elämme. Me yritämme tukra toisiamme ja lähetimme viestiä ja kuvia. - #pysykotona, #staysafe!

Me kaikki asumme samalla planeetalla ja uskon, että solidaarisus, yhteinen tiede, yhteisön toiminta auttaa ihmiskunnan voittamaan vaikeat ajat

 

Marina Nyholm

Mukavaa kesää kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Maaliskuu 4, 2020, 09:19 | Ei kommentteja »

Maailman terveysjärjestön eli WHO.n mukaan maaimassa joka vuonna havaittasiin uusi tauti.

Tänä vuonna ihmiskunta on huolissaan koronaviruksesta.

Koronavirus on ilmestynyt tammikuussa ja nyt levinnyt monessa maassa. Suurin syy viruksen nopeaan leviämiseen, että virus on uusi, ja sille ihmisillä vielä ei ole immuniteettia.

Lisäksi viruksen leviämiseen vaikuttavat paljon muita syitä. Nykyinen aika suurin osa maailmaan väestöstä asuu kaupungeissa. Ihmiset koko ajan kulkevat töihin, kauppoihin, kahviloihin, ja käyttävät kuljetusta. Metropolissa jossa asuu miljoonia ihmisiä on enemmän riskiä saada tautiä, ja taudit leviävät siellä niin nopeasti. Myöskin on matkustaminen voi levittää tautia .

Minun mielestäni mediaverkossa tarpeeksi kirjoitavat ja puhuvat nykyisestä tilanteesta ja sen takia omassa kolumnissa en halua pelotella lehden lukijoita ja levittää paniikkia uudesta taudista. Koronavirus ei tule olemaan maailmanloppu. Erilaiset taudit ovat aina kulkeneet ympäri maailmaa. Kaikki varmasti muistavat että vielä muutama vuosi sitten oli sikainfluenssa ja lintuinfulenssa, mutta maailma selvisi näistä taudeista. Uskon, että koronaviruksessa vastalääkkeet on tulossa.

Tässä kolumnissa haluan vain muistuttaa lehden lukijoille siitä, että yksinkertaisilla tavoilla jokainen ihminen voi estää riskin saada koronaviruksen taudin ja myöskin muita tautia.

Koronavirus leviää ihmisestä ihmiseen eli tartunnan saanut ihminen voi tartuu toiseen ihmiseen vaikkapa aivastaa ta yskän kautta.

Myöskin viruksen voi saada käsien kautta jos koskettaa viruksen tartunnan saaneen ihoa. Tutkijan ja lääkärien tietojen mukaan virus voi elää kosteilla pinnoilla joitain tunteja, mutta kuivilla se ei selviä pitkään.

Käsien pesu poistaa käsiin tarttuneet mikrobit ja sen takia kannattaa pestä kädet useammin. Käyttäkää saippuaa sekä alkoholia sisältäviä käsihuuhteita.


Toiseksi, jos tulee huono olo taytyy kiireellisesti ottaa yhteyttä lääkärin kanssa.

Koronaviruksen oireet ovat melkien samat kuin tavallisesta flunsassa -väsymys, kuumetta, yskää, hengenahdistusta, lihansärkyä.

 


Marina Nyholm

 


Toivon kaikille Huhtasuolaisille hyvää terveyttä!


Tiistai, Tammikuu 14, 2020, 09:25 | Ei kommentteja »

Vuosi menee todella nopeasti ihan kuin sulaneet lumihiutaleet, jotka saan käsilläni kiinni. Katson ikkunasta ja on vaikea uskoa, että Joulu on tulossa, juhla jota aina odotin jo lapsuudessakin. Ulkona on pimeä, harmaa maa ja pihalla näkyy vihreä nurmi. Toivoin, että maisemma muuttuisi ennen Joulua kauniimmaksi, ihan kuin sadun joulun kuvassa. Tykkään kun lumi on peittänyt maan ja puissa huura, sekä pieni pakkanen tekee ilmasta puhtaan ja raikkaan.

Olen aina innostunut joulusta ja tykkään kun kaupungin kaduilla syttyvät monet jouluvalot. Talot ja kaupat ovat joulua varten koristeltu kauniisti sisällä ja ulkoa. Ne kaikki yhdessä tuovat minulle iloa ja joulumielen. On mukava kun käyn ostoksilla ja saan tavata jossain kaupassa hymeilevää Joulupukkia, joka jakaa lapsille ja joskus aikuisillekkin karkkia.

Jouluna pajassa järjestetään oma pikujoulu, ihan joka vuosi. Kutsumme vieraita ja valmistamme jouluruokaa. Pajan väki on monesta erimaasta ja meillä on tapa valmistaa juhla pöydälle eri maiden kansallisia ruokia. Juhlapöydälle laitamme suomalaiset perinteiset laatikot, kinkku, piparkakkuja ja afgaanilainen, thaimalainen, burmalainen, venälainen, kongolainen oman kansan perinne ateriat. Maistamme vaikka mitä, kaikki ateriat ovat eritäin herkullisia ja maukkaita. Pajan naiset ovat taitavia käsityössä ja myöskin osaavat valmistaa todella hyvää ruokaa! Pajassa meillä on todella mukava ilma piiri ja minä kiitän työstä ja annan jokaiselle pienen lahjan.

Vuosi on melkein taas takana. Toivon , että uusi vuosi tuo meille kaikille hyvää ja maailma on rauhallinen ja ystävälinnen.

 


Marina Nyholm

Hyvää Joulua ja Uutta vuotta kaikkille Huhtasuolasille!


Copyright (c) 2021, All Rights Reserved.