Keskiviikko, Toukokuu 12, 2021, 08:01 | Ei kommentteja »

Mukava kun ihmiset harrastavat jotain mielenkintoista omana vapaa-aikana. Harrastuksesta tulee hyvä mieli, arkeen vaihtelua. Harastuksen avulla ihmiset voivat saada uusia ystäviä, oppia uusia taitoja.

Nykyisenä aikana kuin kuntosalit ja kerhot ovat kiinni, kannattaa harrastaa liikuntaa ulkona. Se antaa kuntoa ja hyvinvointia ihmisille. Myöskin liikkumalla ulkona voi nauttia kauniista paikoista, ja suomalaista maisemasta. You Tubessa voi löytää paljon erilaisia ideoita kasityöstä, ja voi kokeilla jotakin uutta samana aikana, kun katsot videoilta ohjeita. Itse olen oppinut You Tubesta paljon neulomista ja virkkaamista.

Harrastukset ovat yleensä aika rentoja, mutta niistä saa hyvää kuntoa, ja myöskin harrastustoiminta moitivoi ihmiset tekemään jotakin säännöllisesti kuten keräämään hyödylliset tiedot ja taidot, sekä kokeilla jotakin uutta.

Minullakin on monia harratuksia, kuten kävely, kirjan lukeminen, piirtäminen, valokuvien ottaminen ja myöskin olen nuken keräilija. Nukkeja olen keräillyt yli 10 vuotta. Kuin aloitin harrastamaan kerätä nukkeja, opint paljon. Valmistan itse nukeile erilaisia ja erikokoisia vaatteitta kuten juhlamekoja, farkkuja, paitoja, takkia. Teen itse nkeille kengät, sandaalit, myöskin olen tehnyt huonekalut. Olen oppinut ottamaan hyviä valokuvia.

Aina kun lähdin matkalle ulkomaille otin jonkun nukeista mukaani. Valokuvat nukeista laitan instagramin. Sieltä olen löytänyt harrastuksen kautta hyviä kaveireta erilasista maista. Me jaamme erilaisia tietoja esimerkiksi ompelusta, ja neulomisesta. Vaihdamme mielipiteitä uusista elokuvista, kirjoista. Tuemme toisiamme jos tarvittee. Kun olin sairas, sain yli 150 viestiä ihmisiltä eripuolilta maailmaa.

Minun mielestäni Ihmisillä kenellä on joku harrastus viettävät enemmän aktiivista ja mielenkiintoista elämää

 

Marina Nyholm

 

Hyvää kevään jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Torstai, Maaliskuu 4, 2021, 08:54 | Ei kommentteja »

Varmasti jokainen ihminen on elämässä on kokenut vaikka kerran tai useammin muuttaa vanhasta kodista uuteen. Talo missä asumme miehen kanssa on vanha noin 20 vuotta. Meidän taloyhtiössä päätettiin, että tarvitsee tehdä huonestoremonttia kaikissa asunnoissa. Remontin aikana me talon asukkaat lähdemme asumaan toiseen taloon siihen asti, kun meidän talo on valmis.

Minun mielestäni muuttaminen johonkin toiseen paikkaan on todella iso, vaikea ja stressaava homma. Tarvitsee kerätä kaikki tavarat, pakata ne hyvin, ja sitten uudessa paikassa täytyy osa niistä purkaa ja kuukauden kuluttua siten taas täytyy pakatta tavarat ja uudestaan purkaa ne kotona.

Onneksi meillä oli riittävästi aikaa. Pari viikkoa ennen muutamista meille oli tuotu monta kuljetuslaatikkoa. Muovilaatikoihin laitoimme kaikki pienet tavarat kuten kirjat, keittiötavarat, astiat ja lääkkeet. Kaikki tärkeat paperit laitoimme erikois laatikkoon, jossa on lukot. Vaatteita olen laittanut jätesäkkiin. Huonekalut ja kattolammut rullasimme päälle muovikelmua, sillä voi hyvin suojata kolhiintumisvaaran vuoksi. Pieni osa tavaroista kuten kukat veimme itse autolla, mutta huonekalut, ja raskaat tavarat ja muovilaatikot on vietty kuljetuspalvelun autolla. Uudessa paikassa puretaan laatikoista vain tavaroita mitä me tarvitsemme jonkun aikaa kun asumme siellä.

Muutto homma oli niin iso ja todella stressaava asia. Myös television ja netin saaminen toimivaksi teetti paljon töitä. Meidän asunnossa, joka nyt on korjauksessa nettiyhteys modeemin saimme puhelinpistokkeen kautta, mutta tässä asunnossa nettiyhteys voi saada vain antennikaapelin kautta. Meidän lajakasmodemi ei kelpaa, koska sillä ei ole antennijohdon paikaa. Meidän oli pakko hakea Teliasta uusi kaabelimodeemi, jolla on antenikaapelin paikka ja sitten Power kaupasta uusi antennikaapeli.

Kiitos Powern kaupan myyjille, että he niin todella hyvin he neuvoivat ja auttoivat ostamaan sopivan antennikaapelin. Onneksi nyt kaikki on järjestetty. Viihdymme hyvin asumassa tässä paikassa, mutta odotamme innolla, kun asunnomme valmis ja palaamme kotiin. Kotona vielä on iso homma löytää kaikki, mitä pakasimme laatikoihin.

Marina Nyholm

Hyvää talven jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Keskiviikko, Tammikuu 27, 2021, 09:24 | Ei kommentteja »

Tämä vuosi on ollut erittäin haasteellinen ja vaikea meille kaikille. Koko maailma muutunnut korona-pandemian takia. Ei ikinä kukaan voi arvioida, että tämä tauti pysyy maailmassa niin todella pitkän ajan. Noin vuosi on mennyt, että ei voi matkustaa ulkomaille ja myöskin omassa maassa parempi pysyä kotona. Itse en ole käynyt noin vuoteen Venäjällä. En ole nähnyt pitkään aikaan omaa äitiä ja tytärtä. Onneksi on olemassa Skype ja Watsap ja vain niiden kautta olemme ottaneet yhteyttä. Mutta tietenkin soittaminen ei voi koskaan kovata läsnooloa.

Tänä vuonna ei tullut Tokion Olympialaiset. Se on sääli, koska Olympialaiset ei ole ihmiskunnale vaan urheilutapahtuma ja kilpailu kuka urheillijasta on paras, Olympialaiset tuovat ihmisille myös hyvän mielen ja juhlatunnelman.

Korona virus on vaikuttanut ihmisten elämän monella tavalla. Ravintolat, harrastustilat, lomapaikat melkein kaikki ovat kiini koko vuoden. Koulut usein karanteenissa ja oppilaiden täytyy opiskella kotona. Paljon ihmisiä on olleet lomautettuna ja jääneet työttömäksi. Koronakriisi vei monen perheen toimeentulon. Mutta kuitenkin pahin, että monet perheet ovat menettäneet koronan takia sukulaisia.

Melkein vuoden koko ihmiskunnan täytyy monessa paikassa käyttää maskia. En arvanut, että nykyisenä aikana, kun ihmiskunta osaa käyttää älypuhelinta ja rakentaa avaruuslaivat meitä vielä täytyy opettaa pesemään kädet ja minne saa yskiä julkisessa paikossa, aivan kuin keski aikana.

Nykyisessä tilanteessa täytyy myöskin opettaa, että maskia ei saa heittää pelkästään, maahan ja kertakäyttömaskia täytyy käytön jälkeen viedä roskiin. Kertakäyttömaskia on tehty polupropeenista, se on todella kestävää ja ei hajoa luonnossa nopeasti. Olen lukenut lehdistä, että nyt monessa maassa maskin takia tulee uusi ongelma. Jokien tai meren pinnalla on paljon heitettyjä maskia. Linnut myöskin helposti sotkeutuvat maskeihin, ja sitten kuolevat, koska eivat pysty lentämään.

Toivoin että kohta tulee rokotus koronasta ja tavallinen elämä tulee takaisin kuin ennenkin. Kun tavallinen elämä joskus palaa takaisin, niin unohdetaan maskit äkkiä. Pääsemme käymään sukulaisten ja ystävien luona.

Tämä jouluna me vielä pysymme kotona perhepiirissä. Mutta toivon kaikille että seuraavana vuonan voimme juhlia Joulua missä haluasimme, vaikka aurinkorannalla.

Marina Nyholm


Tiistai, Marraskuu 3, 2020, 08:53 | Ei kommentteja »

Melkein joka perheessa on kotona lemmikieläin. Esimerkiksi koirat ja kissat ovat vanhimmista, ja rakkaimmista lemmikkieläimistä. Kanit ovat niin ihanat ja hauskat kotieläimet ja myöskin pikku kultakalasta voi tulla ihmisille mukava kaveri.

 


Lemmikistä aina saat iloa ja hyvää mieltä. ja niin ihana tunne, kun otat lämpimän kerän syliin.

Kotielämistä kuin kissoista ja koirista on myöskin paljon hyötyä; koira esimerkiksi vartioi kotia, ja sen kanssa voi käydä metsästämässä, sekä harrastetoiminnassa. Maasedulla kissat metsästävät hiiriä, jotka voivat asua navetassa tai voi yhtäkkiä vilahtaa talon nurkissa. Mutta suurin piirtein lemmikkieläimet tuovat meidän elämään rakkauta ja iloa.

 


Täytyy muistaa, että me olemme aina vastussa niistä, kun tuomme niitä kotin. Eläimet kuin ihmisetkin vaativat oman hoidon, ja rakkautta.

 


Meidän perheessä Jessika asunut noin 9 vuotta. Se on suloinen kääpiömäyräkoira joka luonteeltaan on rauhallinen, hauska, iloinen ja ystävällinen ihmisille ja muille koirille. Vaikka Jessikka on mukava, mutta joskus itsepäinen ja todella osaa mököttää, jos kieltää jotain siltä.

 


Pienen koiran hoitaminen meille ei ole vaikeaa. Mielellään leikimme koiran kanssa, käymme joka päivä lenkilleä Koiran hoitaminen ei vaikuttanut meidän arkkielämään, paitsi jos koira on sairastanut.

 


Sairas eläin on todella vaikea. Se itse ei osaa sanoa mistä tulee kivut, ja lemikki ehdottamasti tarvitsee lääkarin hoitoa. Se on todella kallis, joskus kalliimpi kuin sairaan ihmisten hoitaminen. Mutta ei kukaan pysty katsomaan, kun lemmiki kärsii kipua.

 


Esimerkiksi pari kuukautta sitten meidan koira on sairastui. Koiralle yhtäkiä tuli kova selkä kipu ja sen takajalat evät toimineet. Kiireesesti lähdimme elänklinikaan hakemaan apua. Sielä lääkäri on tutkinut koiran tilanteen ja koira pääsi pääsi röntgeniin. Sen jälkeen, kun lääkari on selvittänyt kivun syytä hän suosittteli koiran selkäleikkausta. Leikata täytyy mahdollisimman nopeasti, mutta sen voi tehdä vain Helsingin klinikassa. Jessika sai eläinlääkäriltä kipulääkettä, joka auttoi heti. Koira nukkui rauhallisesti ja me mietimme koiran leikausta. Soitimme toiseen klinikkaan ja sieltä lääkari antoi meille neuvoja, että Jessikan pitää olla omassa paikassa, ei mahdollisesti saa liikkua. Kivun hoitamiseen tulehdus ja kipuläkkeitä.

 


Kun koira selvisi yön yli, huomasimme, että sen takajalat toimii ja se pystyi pikku hiljaa kävelemään. Onneksi meille ei tarvitse lähteä Helsingin klinnikalle.

 


Koiran leikkauksen hinta on noin 1,500 euroa ja leikauksen jälkeen koira itse ei nouse jalalle, sie tarvitsee terapiaa, ja hierontaa.

 


Kaksi viikkoa olivat vaikeat meille kaikille, mutta lepääminen ja lääkkeet auttoivat koiran toipumisessa.

 


Nyt Jessika voi hyvin, ja toivomme että hän pysyy terveenä pitkä aikaa.

Haluan toistaa, että jos ennen kun otaa lemmikin kotia muistakaa , se voi tuoda kotiin iloa ja myöskin vaatii hoitoa, mutta joskus tuo myös surua.

 


Marina Nyholm

 

 

Hyvää syksyn jatkoa kaikille Huhtasuolaisille!


Tiistai, Syyskuu 1, 2020, 08:19 | Ei kommentteja »

Kesän aika on aina kaunis ja sinä aikana voimme nauttia ihanista lämmistä päivistä, ja vihreästä luonnosta. Mukava viettää aikaa kesämökillä tai lähteä ulkomaille. Varmasti monilla ihmisillä hyvissä ajoin on ollut suunnitelmia miten ja missä he viettävät kesälomaa. Mutta ehkä kaikkea ei voi suunnitella.

 


Tämä kesä olikin odottamattoman erilainen. Koronana takia ihmisille turvallisempi pysyä kotona ja ei lähteä mihinkään ja varsinkin ulkomaille. Ikävä kyllä, että aikuset ja lapset ovat erittäin pettyneet kun matkat ovat peruuntuneet ja he eivät matkustaneet kaukomaille. J myöskin omassa maassa nykyisenä aikana peruttu monet eirlaiset tapahumat, kuten festarit ja isot urheilutapahtumat.

 


Onneksi Suomessa tilane ei ole kovin paha. Ihmiset voivat liikkua ihan vaapaasti ja nauttia kesästä vaikka omassa kaupungissa tai jos on mahdollista nökillä. Tänä vuonna kesä oli lämmin ja joskus todella kuuma, että jokainen voi nautia lämpimästä kesäsateesta ja rentoutua jossain joen tai järven rannalla. Jos ei saa matkustaa ulkomaille, sitten voi vaikka omassa kaupungissa tai kotiseudulla löytää myöskin mielenkiintoisia paikkoja.

 


Me miehen kanssa melkein joka kesä kävimme ulkomailla. Mutta tänä kesänä kuten muutkin olemme olleet kotona. En ole kovin pettynyt, että jäin kotia, koska rakastan paljon luontoa ja osaan löytää tavallisista asioista jotakin mielenkiintoista ja iloa. Joka päivä kävin lenkillä, otin luonnosta valokuvia, poimin kesäkukkia metsässä. Joskus istuin kivellä järven rannalla nautin rauhasta ja katselin kun aurinko laskee. Metsässä poimin mustikoita, vadelmaa ja sieniä. Sadepäivänä katsoin Netflixita elokuvia tai luin kirjoja. Yritin elää ja nautia joka kesän hetkestä.

 


Toivon kaikkien nauttivan viimeisistä kesän päivistä!

 


Marina Nyholm


Copyright (c) 2022, All Rights Reserved.